opinii

Este viața „incorectă politic”?

de Eduard Dumitrache, Activenews.ro

Sâmbătă românii au ieșit pe străzi, mii, în 130 de orașe. Un marș pentru a sărbători miracolul vieții, motto-ul din acest an fiind generos: „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”. Agențiile de știri au rămas mute, de la cele naționale la cele multinaționale. Aliniate precum planetele în momentele funeste.

Dragi jurnaliști, să știți că ne-am simțit bine și fără voi. După o săptămână ploioasă, cerul a zâmbit și ne-am bucurat de o zi superbă. Și vă transmit cu mâna pe inimă: românii pe care i-am întâlnit la Marșul pentru Viață nu erau  mai puțin frumoși decât cei din Piața Universității! Tineri, studenți, familii faine, cu cărucioare și baloane, mulți artiști cunoscuți de toți românii. Atmosferă de sărbătoare. Puteați să faceți sincroane peste sincroane, transmisii la care s-ar fi uitat cu interes toată România.

Dar viața trebuie cenzurată, viața nu este corectă politic. În București, în fiecare oră din zi, trei copii ajung în coșul de gunoi. Din trei mame, una renunță la copilul său. Subiectul este tabu însă pentru media. Majoritatea mamelor ce recurg la acest gest sunt tinere de 25 de ani. Ele nu cunosc din presă existența unei alternative, nu cunosc faptul că avortul crește riscul unei femei de a face cancer mamar de 2,86 ori.

Femeia ajunsă în criză de sarcină este părăsită de noi toți, singurul ajutor ce i se oferă este forcepsul. Îi întoarcem spatele și clasăm procedura ca fiind de rutină. Iar mamele rămân cu această criză pe termen lung, rănite poate întreaga viață!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

M-am născut într-un an în care din doi copii, unul nu a apucat să își vadă mama. Aceasta nu poate fi o normalitate! Cred că împreună putem găsi soluții, cred putem afla resurse de solidaritate. Cei ce au ieșit în stradă au făcut-o pentru a fi alături de aceste tinere, alături de mame și de copii deopotrivă. Fiecare viață este un dar.

Citește mai multe opinii de Eduard Dumitrache


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button