studii şi cercetări ştiinţifice

Statele Unite: Numărul de copii mici expuși la marihuana a crescut îngrijorător

pot-kids1
foto: Getty Images

9 Iunie 2015 (HealthDay News)

Conform unui studiu recent, s-a constatat o creștere bruscă a expunerii la marihuana în rândul copiilor mici în Statele Unite în ultimii ani.

Creșterea expunerii vine după ce mai multe state au legalizat drogul pentru uz medical sau de agrement, spun cercetătorii. Expunerea copiilor mici la marihuana vine, în general, prin inhalarea sau înghițirea drogului.

“Procentul mare de ingerări ale drogului poate fi legat de popularitatea negreselor cu  marihuana și ale altor prăjituri sau produse alimentare”, a spus pentru presă co-autorul studiului, Henry Spiller, director al Central Ohio Poison Center din cadrul Nationwide Children’s Hospital.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

“Copiii foarte mici explorează mediul din jurul lor, punând gura pe obiecte, iar prăjiturelele sunt foarte atractive”, a adăugat el.

Studiul a inclus informații de la National Poison Database System și a constatat că expunerea la marihuana în randul copiilor de 5 ani și mai mici a crescut cu mai mult de 147% la nivel național din 2006 până în 2013.

În general, aproape 2.000 de cazuri de expunere la marihuana implicând copii au fost raportate la centre Poison Centrele în Statele Unite din 2000 până în 2013.

Rata de expunere a crescut de aproape 610% în randul copiilor din statele care au legalizat marihuana pentru uz medical înainte de anul 2000.

Chiar și în statele care nu au legalizat marihuana până în 2013, a existat o creștere de 63% a expunerii copiilor mici la marihuana din 2000 până în 2013. Mai mult de 75% din copiii expuși la marihuana erau mai mici de 3 ani.

Cei mai mulți dintre copiii expuși la marihuana au avut probleme minore, dar unii au suferit probleme respiratorii, convulsii și chiar comă. Mai mult de 18% din copiii mici expuși la marihuana au fost spitalizați, au declarat autorii studiului.

Constatările sunt motive de îngrijorare, a spus autorul studiului, senior Dr. Gary Smith, director al Centrului de Cercetare a prejudiciului și politică.

„Orice stat care ia în considerare legalizarea marihuanei trebuie să includă protecția copilului în legile sale de la bun început. Siguranța copiilor trebuie să facă parte din discuții atunci când un stat are în vedere legalizarea marihuana „, a spus el.

Traducere și prelucrare: Liliana Puescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button