reproducere asistată

Statele Unite: 2012 a fost anul cu cei mai mulți copii concepuți în eprubetă

 IVF_pic-240x160

de Kirsten Andersen

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Un raport recent al Societății pentru Tehnologia Reproducerii Asistate din SUA arată că 1,7% dintre copiii născuți în SUA a fost concepuți în laborator. Dar acesta nu reprezintă numărul celor concepuți, care e mult mai mare, deoarece majoritatea covârșitoare a acestor bebeluși nu supraviețuiesc până la naștere.

În 2012 s-a înregistrat un număr-record (cel mai mare până acum) de 61.470 de bebeluși născuți în eprubetă – din 165.172 concepuți și implantați în pântecele mamelor. Aceste cifre nu includ embrionii congelați pentru utilizare ulterioară care mor în procesul de decongelare sau sunt distruși din motive eugenice (nu sunt viabili).

Aproximativ 99% din bebelușii născuți cu succes au fost implantați prin metoda fertilizării in vitro (FIV- eng. IVF). Până la 1% au fost implantați prin transfer intrafalopian de gameți (TIFG – în eng. GIFT) sau transfer zigotic intrafalopian. Prima procedură presupune amestecarea de ovule și spermatozoizi și injectarea lor în trompele uterine, iar a doua presupune injectarea unui ovul fecundat (trompele uterine trebuie să fie sănătoase).

Numai 37% din bebelușii astfel implantați au supraviețuit. Cei ale căror mame erau tinere au avut șanse mai mari de a supraviețui, de aproape 50%.

Femeile sub 35 de ani astfel fertilizate au născut copii vii numai în 40,7% dintre cazuri. La femeile între 35 și 37 de ani, procentul a fost de numai 31,3%. La cele de 38-40 de ani, rata de succes a fost de 22,2%, iar la cele între 41 și 42 de ani a fost de 11,8%. Numai 3,9% din embrionii implantați femeilor de peste 43 de ani s-au născut.

Tehnologia Reproducerii Asistate a fost prezentată ca o modalitate a cuplurilor infertile de a evita adopția, dând naștere propriilor copii. Dar mulți activiști pro-life și cei care studiază aspecte etice deplâng dezechilibrul uriaș dintre cei câțiva copii care reușesc să se nască astfel și miile – poate chiar milioanele – de bebeluși distruși în urma acestor proceduri.

Karen Hemingway, director executiv la FertilityCare, o clinică din Toronto specializată în metode de fertilizare alternative, a declarat pentru LifeSiteNews că părinții nu trebuie să se gândească atât la costul în bani al procedurilor, cât la costul în vieți.

„Cu siguranță pot înțelege entuziasmul unui cuplu care apelează la fertilizare in vitro pentru a obține o sarcină, căci copilul este un dar și o binecuvântare. Dar, oare, scopul scuză mijloacele? Chiar ne putem permite aceste costuri ascunse?”

„Când îți ții în brațe bebelușul nou-născut e ușor să uiți de costuri, și anume că, pentru crearea lui, au fost distruse mult mai multe vieți. Aceasta e trista realitate pe care oamenii încearcă să o ignore”, avertizează Karen Hemingway, care mai adaugă că statisticile pe care le-a studiat arată că, pentru fiecare copil născut în eprubetă, alți șapte sunt distruși.

Karen Hemingway conduce o clinică de fertilizare care folosește o metodă alternativă, NaProTechnology. Aceasta nu implică implantarea de embrioni articifial creați, ci caută cauzele ascunse ale infertilității. Metoda ajută la conceperea naturală a copiilor, cu ajutorul unei combinații meticuloase de grafice care urmăresc parametrii de fertilitate ai femeii și aplică tratamente care să transforme corpul ei într-un mediu mai propice concepției.

Spre deosebire de bebelușii din eprubetă, bebelușii NaPro beneficiază de mai multă siguranță din stadiul de concepție și până la naștere. Sarcina este mai sănătoasă, la fel ca și copiii.

„Copiii sunt concepuți prin relații maritale normale și nu vin cu prețul altor vieți distruse”, subliniază Karen Hemingway.

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Ștefana Totorcea 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button