familie

„Mum, Dad & Kids”: Acum poți semna și online pentru inițiativa cetățenească europeană care cere susținerea familiei naturale în UE

mum

La nivelul Uniunii Europene a început un maraton de strângere de semnături similar efortului depus de curând de organizațiile civice românești unite în Coaliția pentru familie.

Coaliția românească a strâns deja 3 milioane de semnături de la români, pentru a demara un referendum care propune clarificarea definiției căsătoriei din Constituția României și aducerea ei pe linie cu definiția deja existentă în Codul Civil: căsătoria ca uniune dintre un bărbat și o femeie.

În timp ce în România se lucra la această inițiativă, la finele anului trecut, și la Comisia Europeană a fost înregistrată inițiativa cetățenească: „Mom, Dad & Kids” – în română, „Mama, Tata și Copiii”. Obiectivul acesteia este același, doar că la nivel UE: să determine organismele decizionale UE să adopte o legislație care definește căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie și familia ca unitate bazată pe acest tip de uniune și/sau descendență.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Autorii inițiativei argumentează:

Legea trebuie să se conformeze unei realități umane universale: căsătoria și familia sunt singurul mediu sigur și stabil, în care copiii pot crește alături de ambii lor parinti, tatăl și mama lor. Este cel mai bine pentru ei, acest fapt fiind recunoscut de Convenția internațională privind drepturile copilului și, prin urmare, de asemenea, este cel mai bun lucru pentru societate.

SEMNEAZĂ ONLINE

Inițiativa cetățenească europeană „Mom, Dad & Kids” poate fi semnată online (va trebui furnizat un cod numeric personal sau alte date de identificare pentru validarea și unicitatea semnăturii):

https://signatures.mumdadandkids.eu/?lang=ro

IMPLICĂ-TE ÎN STRÂNGEREA DE SEMNĂTURI

Cei care vor să se implice în colectarea de semnături pe hârtie găsesc formularul și mai multe detalii aici:

http://www.mumdadandkids.eu/ro/semneaza-pe-hartie

Organizațiile pro-familie din Europa sunt de mai mult timp îngrijorate că, în legislația și limbajul administrativ al UE, familia și la căsătoria apar în accepțiuni diverse și adesea confuze. Deși UE nu este abilitată să intervină în legile familiei și căsătoriei din statele membre, multe acte adoptate la Bruxelles se referă tocmai la acestea – adesea într-o manieră care nu numai că nu protejează familia naturală, dar chiar intră în contradicție cu legislația statelor membre, creând în același timp și o presiune cu titlu de recomandare asupra lor.

Iată câteva mostre de rapoarte și recomandări UE din anii trecuți:

Cine impune sexualitatea în Europa. Un sumar al inițiativelor UE care afectează familia și drepturile parentale

Raportul Lunacek face din minoritățile sexuale grup privilegiat și deschide calea către „căsătoria” între persoane de același sex și „familiile” formate prin fertilizare in vitro și mame-surogat

Raportul Zuber, inginerie socială de sorgine comunistă

Raportul Noichl: angajările să se facă după cote de gen, nu după competențe; tulburarea de identitate de gen trebuie scoasă din manualele de psihiatrie; legiferarea maternității-surogat, care transformă copilul în obiect al unei tranzacții și îl privează de dreptul la ambii părinți biologici

Raportul Estrela, instrument de presiune asupra țărilor membre UE pentru lărgirea accesului la avort și sancționarea medicilor care nu îl practică, reprimarea drepturilor parentale prin obligativitatea „educației sexuale” în școli, decontarea contracepției și operațiilor de „schimbare de sex” din bugetele publice, acces la reproducere asistată pentru cupluri de același sex

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button