opinii

Regizorul Ivona Boitan, text cutremurător: Dacă referendumul nu va trece, vom fi o țară arsă pe rugul corectitudinii politice

de Ivona Boitan, Facebook

Când Iisus era primit triumfal, când i se așterneau la picioare haine să pășească pe ele, El știa…știa ce va urma. El vedea crucea în urale. Osana era doar un prolog.

Mă uit cu o jale fără margini la toți prăpădiții de prieteni ai mei cu copii mici care se bucură să strige #boicot, care țipă împotriva lui Dragnea, care nu merg la vot fiindcă nu sunt spitale, fiindcă copiii țării se culcă nemâncați, care enumeră toate neajunsurile acestei țări și văd în fiecare din aceste neajunsuri un motiv de triumfalist bucuros împotriva referendumului. Și știu că vor plăti cu copiii lor.

Dacă acest referendum nu trece, vor plăti cu copiii lor. Și atunci se va fi stins ecoul cu „biserica, instituție de Ev Mediu” – cât am mai auzit-o pe asta zilele astea… Câtă incultură vai! vai! Copiii lor vor fi prețul. Și nepoții noștri. Și-n ultimă instanță noi toți. Vom trăi clipul minunat a lui Papaya cu toții. Vom fi o țară arsă pe rugul corectitudinii politice. Așa că aplaudați-i pe toți furioșii care vorbesc pe la TV și dau lecții de morală nației.

Mergeți pe mâna lor. Ei vă iubesc, lor le pasă de voi și de copiii voștri, ei vă vor binele, nu toți popii care vă deranjează cu botezul vostru și al copiilor voștri, cu nunți și înmormântări. Ei sunt niște relicve medievale, au limbaj de lemn, nu cântă muzici moderne și nu se îmbracă în trend, nu-i băgați în seamă. Dar nu uitați că plătiți cu privirile copiilor voștri. Ei în loc de ore de educație religioasă vor învăța cum să eficientizeze jocul cu puțulica astfel încât să aibă maximă satisfacție în cel mai mic timp. A, stai, și astea sunt minciuni, sunt doar demagogii înspăimântătoare… Așa ceva nu se întâmplă în alte țări, sunt doar invenții.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Toate sunt invenții, doar ce vă toarnă pe gât ăștia de la mass-media de vă iubesc sunt realități. Vice și Recorder și alții sunt deținătorii adevărului absolut, cum zic ei așa e.

Iisus știa. Și noi știm, deși nu suntem Iisus. Suntem doar logici. Și, nefiind moderni, nu ne grăbim, și, ne grăbindu-ne, analizăm, și, analizând, înțelegem. Ce să spun. Sus să avem inimile. Dacă Dumnezeu voiește, o să fie și cu voturile ca și cu pâinile și peștii  și, dacă nu, măcar știm cum stăm. Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte.

E multă mândrie luciferică pe metru pătrat de pământ. Mâine e Sf Liturghie. Cât o mai avem, e bine…

#hailavot #vomreusi

Citește mai multe opinii de Ivona Boitan


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button