opinii

Referendumul pentru căsătorie și fumigena „RoEXIT”

de Gabriel Popa, Stiripesurse.ro

Frank Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene:

„Uniunea Europeană nu are competențe în acest domeniu. Dreptul familiei este de competența statelor membre.”

15 ţări din Uniunea Europeană recunosc, în acest moment, doar Căsătoria în sens tradiţional – între un bărbat şi o femeie. Şapte state din UE au ridicat, până în prezent, Căsătoria între un bărbat şi o femeie la rang de Constituţie. Ţările europene care şi-au clarificat în Constituţie definiţia căsătoriei între un bărbat şi o femeie sunt (în ordine alfabetică) Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia şi Slovacia.

Adeziunea la o perspectivă milenară asupra definiţiei căsătoriei, alături de mai mult de jumătate dintre statele UE, NU înseamnă vreun RoExit, ci o poziţionare în cadrul UE pe o anumită temă. Poziționare în perfectă aliniere cu Carta Europeană a Drepturilor Omului și cu toate formele legislative care decurg din aceasta – care nu specifică „dreptul“ la o căsătorie homosexuală.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În această săptămână, toate temele false vor da în clocot. Vom vedea readuse pe tapet tema rușilor – „referendumul lui Putin”; tema nazificării – vedeți filmulețul abject cu copiii și inchiziția, făcut de cei de la Papaya; tema #RoExit – românii susțin, în fapt, în majoritate aderarea la UE; tema neoprotestanților americani – care finanțează masiv campania Referendmumului. E de ajuns ca vreun zăpăcit să facă pe undeva o declarație neinspirată, și o parte a mass-media plusează la maxim pe coarda emoțională. Ce dacă aceste teme sunt perfect schizofrenice, și nu se potrivesc în nici un fel una cu cealaltă? Ele trebuie agitate la maxim, că doar-doar mai prind în năvod ceva nehotărâți pe care să-i convingă să stea acasă.

Referendumul este despre DA pentru definiţia firească a Căsătoriei, şi nu pentru sau despre apartenenţa la Uniunea Europeană, pe care nu o pune nimeni în discuţie.

Citește mai multe opinii de Gabriel Popa


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button