Marxism cultural

Președintele și Prima Doamnă a Poloniei au chemat polonezii să iasă în stradă la 100 de ani de independență

de Ana Popescu, Stiripentruviata.ro

La 10 noiembrie 2018, în ajunul aniversării a 100 de ani de recâștigare a independenției și suveranității Poloniei, președintele și prima doamnă a acestei țări, Andrzej Duda și Agata Kornhauser-Duda, au ținut un discurs televizat în care i-au chemat pe polonezi să-și sărbătorească Centenarul în stradă, cu steaguri și cântece patriotice.

Președintele a spus:

„Acum 100 de ani, …am profitat din plin de ocazia oferită după primul război mondial . Ne-am redobândit propriul stat și Republica suverană sa reîntors pe harta Europei.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Soția președintelui a reamintit cuvintele Papei Ioan Paul al II-lea, care era de origine poloneză și care spunea că Polonia liberă a supraviețuit prin poveștile de familie și tradiții:

„Cântecele patriotice au susținut credința în renașterea Patriei. Le evocăm și pe femeile poloneze car au susținut căminul în timp ce bărbații luptau pentru independență.

Vă invităm să ieșiți pe străzile orașelor și satelor. Fie ca această aniversare să fie o sărbătoare pentru noi toți. Arborați steagurile poloneze pretutindeni.”

Sursa: WP.pl


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button