contraceptie

Pilula contraceptivă ucide femeile (5)

foto

Sursă: The Pill Kills

Mai jos aveți câteva întrebări și răspunsuri despre contraceptive.

Cum ucide pilula contraceptivă femeile?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pilula contraceptivă și alte produse contraceptive au o listă întreagă de efecte secundare periculoase. Pilula poate cauza formarea trombozei venoase adânci, adică un cheag de sânge în vene. Cheagul de sânge poate bloca sângele care circulă la inimă sau creier ceea ce ar duce la atac de cord, atac cerebral sau moarte. Cheagul ar putea ajunge în plămâni de unde ar putea rezulta un embolism pulmonar sau moartea. Femeile au murit ca urmare directă a utilizării pilulei contraceptive.

În câte alte feluri ucide pilula femeile?

În 2005, Organizația Mondială a Sănătății a situat contraceptivele orale combinate în Grupa 1 cancerigena. Grupa 1 înseamnă că duce în mod sigur la formarea cancerului la oameni. Deși este adevărat mitul conform căruia pilula ajuta la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer, nu a spus nimeni că mărește riscul de cancer la sân, cervical și al ficatului.

Pilula a ucis femei în anii 1950. Dar nu este mai sigură acum?

În 1956 au început studiile clinice la scară mare cu scopul precis de a afla posibilele efecte secundare ale pilulei. Aceste studii au fost conduse în așa fel încât pilula să obțină aprobarea Administrației de Alimente și Medicamente a Satelor Unite. Doctorul Gregory Pincus, un biolog care a lucrat îndeaproape cu Margaret Sager, fondatoarea organizației Natalitate Controlată, a ales Puerto Rico ca locație pentru derularea studiilor pentru că oferea o mare de sărăcie, de femei needucate care puteau fi ușor monitorizate. Aceste femei au fost folosite pe post de șoareci de laborator. De fapt, doctorul local responsabil pentru studiu i-a spus lui Pincus că pilula cauzează “prea multe efecte secundare pentru a fi acceptabile.” Cu toate acestea, Pincus și colaboratorul său principal, doctorul John Rock, au respins concluziile și nu au cercetat efectele secundare sau cauzele principale ale acestor efecte secundare. În plus, nu au investigat cauzele ce au dus la decesul câtorva femei în timpul acestor studii.

Oricine susține că pilula contraceptivă este neprimejdioasa ar trebui să-i spună și unei tinere pe nume Jennifer Gray. În 2008, în Miami, meteorologul Jennifer Gray avea 25 de ani când un cheag de sânge aproape i-a curmat viața. Doctorii i-au spus că ar fi putut muri în câteva ore dacă nu ar fi fost atât de insistenta pentru a afla ce este în neregulă. Avea embolism pulmonar în ambii plămâni declanșat de pilulă contraceptivă. Pilula nu este sigură.

Pilula chiar îmi pune SĂNĂTATEA în pericol? Sunt sănătoasă!

Chiar și femeile de 20 de ani, sănătoase și adolescente au murit din cauza pilulei și a altor produse contraceptive. Aceste produse nu sunt sigure pentru sănătate. Pot duce la diferite boli cardiovasculare, cancer cât și la infertilitate, complicații la naștere, boala pelvina inflamatorie, sarcină extrauterină, micșorarea uterului, creșterea în greutate și multe altele. 1 2

Ce fac dacă trebuie să iau pilula din motive medicale?

R: Fiindcă fiecare femeie este diferită, ar trebui să vorbești cu doctorul tău pentru a găsi o alternativă mai sigură. Dacă doctorul tău nu găsește altă soluție, atunci contactează Institutul Papa Paul VI la 402-390-6600 sau vizitează site-ul pentru mai multe informații www.popepaulvi.com. O să găsești profesioniști cu experiență care te pot ajuta să găsești adevărată sursă și tratamentul adecvat pentru situația ta medicală sau îți pot da o trimitere către un medic specializat cât mai aproape de tine.

De ce nu suntem mai bine informați despre pericolele folosirii pilulei?

Este o întrebare foarte bună. Și noi am vrea să știm asta! Adevărul este că sunt milioane de dolari investiți în contraceptive. Institutul Natalitate Controlată are contracte bănoase cu firmele ce produc contraceptive pentru a vinde aceste produse periculoase în cele 749 de sedii ale sale. Natalitate Controlată poate astfel să facă profit din vânzări.

Dacă femeile mor și altele se îmbolnăvesc, victimele sau familiile victimelor nu intentează procese judecătorești?

Ba da. În 2008, firma Johnson and Johnson a fost obligată să scoată de pe piața plasturele contraceptiv Ortho Evra din cauza numărului mare de femei care au avut de suferit ca urmare a formării de cheaguri de sânge, a crizelor cardiace, a atacurilor cerebrale sau care chiar au decedat. Johnson and Johnson a cheltuit cel puțin 68.7 MILIOANE de dolari ca să ajungă la o înțelegere în cazul sutelor de procese. În 2012, Bayer AG a plătit cel puțin 100 de milioane de dolari pentru a ajunge la o înțelegere în aproape 500 de procese de vătămare și deces conectate cu consumul de produse contraceptive din linia Yasmin.

 Notă:

1. Bogomir M.Kuhar, PharmD, FASCP, Infant Homicides through Contraceptives, 5th ed. (Bardstown, KY: Eternal Life, 2003).

2. John Wilks, A Consumer’s Guide to the Pill and Other Drugs, 3rd ed. (Mandaluyong, Philippines: National Book Store, Inc., 2000).

Traducere: Adriana Serediuc

foto: http://www.freedigitalphotos.net

Citește și:
Ar putea contraceptiția să provoace infirmități sau să ucidă?
Pilula contraceptivă ucide femeile (4)
Pilula contraceptivă ucide femei (3)
Violența și pilula contraceptivă
Pilula contraceptivă ucide femeile (2)
Pilula contraceptivă ucide femei (1)

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button