Topul consecințelor surprinzătoare ale contracepției: copiii, avortul, bolile, moartea. Apoi vin bolile cu transmitere sexuală

Copiii
Soluția magică pe care mai toată lumea o știe la problema „nu vreau copii” este contracepția. Până să se descopere un panaceu, se vinde acest remediu parțial pentru principala problemă pe care o ridică pentru unii actul sexual.
Surprinzător, pentru naivi, evident pentru profesioniști, contracepția nu împiedică apariția copiilor în măsura dorită. În aceste zile, pe Facebook un tată întreabă supărat ce poate face legal pentru a împiedeca nașterea copilului pe care nu îl dorește – prezervativul s-a rupt, mama copilului i-a spus că i-a pastile și se pare că nu ia. O doctoriță ginecolog din București povestește într-un interviu excepțional cum la prima naștere de care s-a îngrijit copilul a ieșit cu steriletul pe cap.
Avortul
În timp, practic orice schemă de contracepție eșuează. Și atunci, în majoritatea cazurilor, părinții copilului îl avortează, folosind avortul pe post de contracepție.
În Franța și în Anglia s-au făcut statistici pe această temă. Două treimi din femeile care fac avort în Anglia urmau în momentul în care au rămas însărcinate o schemă de contracepție. Este Anglia, iar asta spune mult despre eficienta contracepției în a preveni sarcina și despre contracepție ca drum sigur spre avort.
Ceea ce este mai puțin studiat este gradul în care contraceptivele sunt avortive prin însăși acțiunea lor. În principiu, mecanismul este acesta: în cazul în care are loc ovulația și apoi concepția, fie embrionul moare în urmă mediului toxic creat în uter, fie nu este posibilă nidarea, datorită îngroșării pereților uterului. În acest caz mama nu va ști că a fost însărcinată.
Boli fără transmitere sexuală
Mai puțin cunoscute de publicul larg sunt afecțiunile care se numără printre efectele contracepției:
– Risc ridicat de boli de inimă
– Risc crescut pentru cancerul la sân
– Risc crescut pentru boli cerebro-vasculare și cancerul de col uterin
– Risc crescut de blocarea arterelor coronare
– Risc crescut de hipertensiune arterială
– Risc crescut pentru dezvoltarea unor tumori ale ficatului
– Un nou studiu arată că utilizarea pastilelor contraceptive poate dăuna fertilității femeii.
– Femeile care iau anticoncepționale de peste 3 ani au un risc crescut de a dezvolta glaucom, o afecțiune a ochilor ce poate provoca orbirea.
– Femeile care folosesc un inel vaginal au de 6,5 ori mai multe riscuri de a suferi de un tromboembolism venos sau un cheag de sânge, decât femeile de aceeași vârstă care nu folosesc acest contraceptiv hormonal. (Sursă:DecodedScience)
– leziuni și perforări ale uterului ca urmare a utilizării steriletului (Sursă: Forthworth. LegalExaminer.com)
– rezultatele mai multor studii au arătat că există o legătură între folosirea contraceptivelor orale și relații disfuncționale și generatoare de conflicte în cuplu.
Moartea
În sfârșit, probabil că nicio femeie care ia contraceptive nu se așteaptă să moară din cauza lor.
În România și Republică Moldova s-a discutat puțin despre decesele provocate de anticoncepționale. Despre Liana Dumitrescu, un parlamentar român, au existat opinii că a decedat în urmă unei trombofilii favorizată de un tratament pentru slăbit care includea și pastile anticoncepționale. Mai sigur este cazul unei tinere de 27 de ani, din Arad, care murit în 2013 în urma unei embolii pulmonare consecință a anticoncepționalelor pe care le lua, conform medicilor.
În România cele mai prescrise anticoncepționale sunt Yaz și Yasmin, cele despre care în Canada, în 2013, autoritățile au declarat că au cauzat moartea a cel puțin 23 de femei în ultimii 6 ani.
În Irlanda, Julie Hennessey, în vârstă de 31 de ani, a murit în urma unui cheag de sânge după ce a folosit pilula contraceptivă. Utilizarea pilulei a dus la formarea unei tromboze venoase profunde.
În Statele Unite sunt cel mai bine documentate cazurile de deces datorate contracepției.
Adolescenta Ashley Lewis în vârstă de 17 ani, din St. Louis, Missouri, a murit după formarea unui cheag de sânge în plămâni pentru că folosea un plasture contraceptiv de șase luni.
O tânără sănătoasă de 20 de ani a suferit un stop cardiac în pat după ce a folosit contraceptive orale timp de doi ani. Această tânără a dezvoltat întâi dispnee (dificultăți respiratorii) și dureri de spate. La început a fost diagnosticată cu astm, ca apoi să fie internată în spital cu dispnee severă, cianoză (tentă albastră a pielii) și tensiune arterială nemăsurabilă. A suferit un embolism pulmonar dublu și a murit.
O mamă de 24 de ani a doi copii a folosit contraceptive orale câțiva ani, dar a încetat utilizarea lor cu o lună înainte de o operație. Această mamă tânără a murit la câteva zile după operație. S-a constatat că a avut un risc crescut de tromboză venoasă postoperatorie din cauza utilizării contraceptivelor orale.
Zakiya Kennedy, o studentă de 18 ani din New York ce spera la o carieră de fotomodel, a murit după ce a folosit plasturele contraceptiv.
O nefumătoare în vârstă de 32 de ani a murit în urma unui embolism pulmonar masiv. A folosit pilula contraceptivă în ultimii trei ani din viață. Femeia nu fuma, iar cât a folosit pilula, a suferit afecțiuni ale ficatului.
Lakesha Smith, de 26 de ani, a născut după 24 de săptămâni de sarcină. Copilul a murit la două ore după naștere. Smith a început să folosească plasturele după ce a născut. După 3 săptămâni, a suferit convulsii și un atac cerebral, iar acum trăiește cu leziuni permanente.
Monica Johnson, o mamă în vârstă de 41 de ani din New Jesey, a suferit un embolism pulmonar și a murit după ce a utilizat plasturele mai puțin de un an.
În Australia, Tanya Hayes, de 24 de ani, din Australia a murit de embolism pulmonar după ce a combinat utilizarea pilulei contraceptive Yasmin cu Accutane, un medicament utilizat în tratarea acneei..
Până și Organizația Mondială a Sănătății listează contraceptivele orale în Grupa 1 a factorilor generatori de cancer.
Iată aici o prezentare detaliată, făcută de doctorița Angela Lanfranchi, specializată în chirurgia sânului și director al Institutului de Prevenție a Cancerului de sân.
Bolile cu transmitere sexuală
Deși poate părea surprinzător, rezultatele unui studiu realizat în Statele Unite în 2012 arată că o creștere a accesului la contraceptivele „de urgență” duce la o creștere a ratei apariției bolilor cu transmitere sexuală, fără a duce însă și la o reducere a numărului avorturilor.
Cu alte cuvinte, The Pill kills!
De la lansarea lui acum un an și până în prezent, stiripentruviata.ro a publicat mai mult de 1.200 de articole dintre care multe au tras un semnal de alarmă privind efectele negative ale folosirii anticoncepționalelor.
Pentru ca stiripentruviata.ro să își poată continua activitatea, avem nevoie de ajutor financiar.
Dacă ceea ce încercăm să facem vi se pare folositor, vă rugăm să ne sprijiniți.
Campania de iarnă 2014 pentru finanțarea stiripentruviata.ro se desfășoară între 26 noiembrie și 6 decembrie.
Donațiile se pot face în conturile:
Asociația Pro Valori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246- EUR