contraceptie

Pilula contraceptivă ucide femei (1)

pills

 Sursă: The pill kills

Pilula contraceptivă și alte produse contraceptive pot să ucidă și au ucis deja femei nu doar în Statele Unite, dar în întreaga lume. Adesea pilula duce la probleme cardiovasculare din care poate rezulta moartea.

Studiile arată că majoritatea femeilor care au murit pentru că au folosit pilula sau alte produse contraceptive au decedat în urma unor cheaguri de sânge, atacuri de cord sau embolisme pulmonare. Așa cum veți putea vedea pe linkul nostru pentru efectele secundare ale pilulei, utilizarea ei cauzează multe alte probleme serioase cum ar fi cancer, boli inflamatorii pelviene, depresie și multe altele.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Trebuie să educăm femeile pentru că mulți oameni le spun: “Ia pilula, este simplu, sigur și convenabil.”

Simplu? Desigur.

Convenabil? Depinde.

Sigur? ÎN NICIUN CAZ!

De ce Julie Hennessey, o irlandeză în vârstă de 31 de ani a murit în urma unui cheag de sânge după ce a folosit pilula contraceptivă? Utilizarea pilulei a dus la formarea unei tromboze venoase profunde.

Dar adolescenta Ashley Lewis în vârstă de 17 ani din St. Louis, Missouri? Ashley a murit după formarea unui cheag de sânge în plămân pentru că folosea un plasture contraceptiv de șase luni.

Și să nu uităm de :

Tanya Hayes, de 24 de ani, din Australia care a murit de embolism pulmonar după ce a combinat utilizare pilulei contraceptive Yasmin cu un drog, Accutane.

O tânără sănătoasă de 20 de ani a suferit un stop cardiac în pat după ce a folosit contraceptive orale timp de doi ani. Această tânără a dezvoltat întâi dispnee (dificultăți respiratorii) și dureri de spate. La început a fost diagnosticată cu astm, ca apoi să fie internată în spital cu dispnee severă, cianoza (tentă albastră a pielii) și presiune sangvină nemăsurabilă. A suferit un embolism pulmonar dublu și a murit.

O mamă de 24 de ani a doi copii a folosit contraceptive orale câțiva ani dar a încetat utilizarea lor cu o lună înainte de o operație. Această mamă tânără a murit la câteva zile după operație. S-a constatat că a avut un risc crescut  de tromboza venoasă postoperatorie din cauza utilizării contraceptivelor orale.

Zakiya Kennedy, o studentă de 18 ani din New York ce spera la o carieră de fotomodel, a murit după ce a folosit plasturele contraceptiv.

O nefumătoare în vârstă de 32 de ani a murit în urma unui embolism pulmonar masiv. A folosit pilula contraceptivă în ultimii trei ani din viață. Femeia nu fuma, iar cât a folosit pilula, a suferit afecțiuni ale ficatului.

Lakesha Smith de 26 de ani a  născut după 24 de săptămâni de sarcină. Copilul a murit la două ore după naștere. Smith a început să folosească plasturele după ce a născut. După 3 săptămâni, a suferit convulsii și un atac cerebral, iar acum trăiește cu leziuni permanente.

Monica Johnson, o mamă în vârstă de 41 de ani din New Jesey, a suferit un embolism pulmonar și a murit după ce a utilizat plasturele mai puțin de un an.

(Va urma)

Traducere: Adina Serediuc

foto: http://www.freedigitalphotos.net

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button