contraceptie

Ar putea contracepția să provoace infirmități sau să ucidă?

 semn

Sursă: all.org

1. Yaz și Yasmin: Mai mult de 13.000 de pacienți au depus plângeri legale până acum pentru eroarea cauzată de Bayern în a preveni pacienții cu privire la riscurile cauzate de aceste pilule contraceptive. Femeile care au folosit aceste medicamente au suferit probleme de sănătate provocate de cheaguri de sânge, precum tromboză venoasă profundă, embolism pulmonar sau atac cerebral.

“Institutul de medicină legală a raportat în luna mai 2012 că Yaz și Yasmin au ieșit pe al doilea loc privind numărul de complicații reportate la FDA. Până acum, agenția a primit peste 10.600 raporturi nefavorabile în legătură cu medicamentele Yaz și Yasmin pentru provocarea de TVP (tromboză venoasă profundă) sau embolism pulmonar.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

2. După doar 10 zile de când a început să folosească NuvaRing, cariera atletei olimpice Megan Henry a luat sfârșit din cauza unor cheaguri de sânge cauzate de această metodă contraceptivă. (Sursă: Vanity Fair)

3. Beyaz: cheaguri de sânge. “Imaginează-ți cum ar fi să ai un atac cerebral la 20 de ani”. Lawyers and Settlements, Noiembrie 2013: Beyaz este un contraceptiv oral care conține medicamentul “drospirenonă”. Conform lui Orlando Sentinel, multe studii, precum și cercetări finanțate de FDA, concluzionează că Beyaz și alte contraceptive similare care conțineau drospirenonă aveau 1.5 mai multe șanse să cauzeze cheaguri de sânge și tromboză venoasă profundă decât alte contraceptive tradiționale, mai vechi. (Sursă: Lawyers and Settlements)

4. După doar o luna de folosință a inelului vaginal NuvaRing, Lyndsey Agresta, în vârstă de 27 de ani, a ajuns la spital cu dureri insuportabile. După ce două treimi din emisfera cerebrală dreapta i-au fost extirpată datorită hemoragiei și a unui atac cerebral, aceasta a decedat 6 luni mai târziu. (Sursă: Huffington Post)

5. Studiu francez: 2.529 de cheaguri de sânge și 20 de decese pe an datorate pilulelor contraceptive. (Sursă: LifeSiteNews, Martie 2013)

„ANSM raportează că, între anii 2000 și 2011, pilulele contraceptive au cauzat în jur de 2.529 de cazuri anuale de tromboembolism venos (cheaguri de sânge). Această agenție medicală a aflat și că pilulele contraceptive actuale, mai noi, au cauzat de două ori mai multe decese.”

6. Pilula ucide: Doctorii din India spun că studiul lor a demonstrat că riscul de cancer la sân este de 9.5 de ori mai mare la femeile care au folosit pilulele contraceptive pentru un termen lung. (Sursă: The Times of India, Ianuarie 2014)

7. Organizația Mondială a Sănătății pune pilula (contraceptivele orale pe baza de estrogen-progestogen) pe primul loc în rândul factorilor cauzanți  de cancer. (Sursă: Monographs)

8. Riscuri ascunse de atac vascular cerebral pentru femei: „Femeile care consumă medicamente contraceptive, chiar și cu un nivel mai redus de estrogen, pot fi de două ori mai expuse riscului de a suferi un accident vascular cerebral decât cele care nu le folosesc. (Sursă: StrokeAssociation)

9. Efectele secundare ale pilulelor contraceptive au cauzat moartea a 11 femei și mai mult de 350 de probleme serioase de sănătate în ultimii cinci ani, arată un studiu al guvernului. Societatea Japoneză de Obstetrică și Ginecologie a eliberat o avertizare online tuturor femeilor care folosesc pilula contraceptivă. (Sursă: Ajw.Asahi.com)

10. Pilulele contraceptive Yaz și Yasmin sunt suspecte de a fi cauzat cel puțin 23 de decese între femeile canadience. (Sursă: CBC News)

11. În SUA, extinderea cazurilor de cancer cauzate de pilula contraceptivă depășește numărul de cazuri de cancer prevenit. (Sursă: Host.Madison.com)

12. Inelul vaginal Nuva-Ring: Un studiu danez publicat în iunie 2012, care a examinat mai mult de 1,6 milioane de femei de-a lungul mai multor ani, a scos la iveală faptul că femeile care folosesc un inel vaginal au de 6.5 ori mai multe riscuri de a suferi de un tromboembolism venos sau un cheag de sânge, decât femeile de aceeași vârstă care nu folosesc acest contraceptiv hormonal. (Sursă: DecodedScience)

13. Steriletul: Plângerile legale împotriva steriletului, în creștere la curțile de justiție. Mai mult de 600 de plângeri legale depuse în lumea întreagă. Femeile susțin că au suferit leziuni produse de perforări ale uterului, răni interne care au necesitat îndepărtarea pe cale chirurgicală a acestui implant. (Sursă: Forthworth. LegalExaminer.com)

Traducere: Rebeca Bunculeț

foto: http://www.freedigitalphotos.net

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 

 



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button