Uncategorized

Pilula contraceptivă ucide femeile (3)

pills

Sursă: The pill kills

Femeile se pot confrunta cu probleme serioase în urma utilizării pilulei contraceptive, iar datoria noastră este să VORBIM despre asta și să FACEM ceva în legătură cu această problemă!

Protestați Împotriva Folosirii Pilulei Contraceptive!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dacă folosești pilula sau alte produse contraceptive posibil să suferi de …

Risc ridicat de boli de inimă

Departamentul de Științe Biomedicale și Tehnologii al Universității din Udine, Italia, a condus în 2008, un studiu care atestă că pilula crește riscul apariției bolilor de inimă. Femeile ce utilizau această metodă aveau un risc de patru ori mai mare să aibă nivelul de proteină C crescut și de 3.9 ori mai probabil ca acest nivel să fie destul de mare încât să reprezinte un “risc imediat” pentru dezvoltarea unei boli de inimă.

Risc crescut pentru cancerul la sân

În discursul “Un nou Început” susținut de medicul endocrinolog Maria Kraw la conferința Humanae Vitae din 2006 au fost discutate efectele secundare serioase ale pilulei contraceptive.

“Din citirea celor 54 de studii despre pilulă, ea a observat că cercetătorii au găsit că utilizarea ei reprezenta un risc de 24% în formarea cancerului de sân.”

Risc crescut pentru boala cerebro-vasculara și cancerul cervical

O femeie care folosește pilula are de 1.9 ori mai multe șanse să moară din cauza bolilor cerebro-vasculare și de 2.5 ori din cauza cancerului cervical. Aceste date au fost culese dintr-un studiu publicat în 1999 într-un jurnal medical britanic. “Continuarea studiului a durat 25 de ani pe un număr de 46.000 de femei britanice din care a rezultat că riscul crescut de deces durează până la 10 ani după ce femeile au încetat să mai ia pilula.”

Risc crescut de blocarea arterelor coronare

Un studiu efectuat pe 1.300 de femei cu vârste cuprinse între 35 până la 55 de ani, a scos în evidență faptul că femeile care iau contraceptive orale pot avea arterele blocate. Studiul a fost efectuat în Belgia de cercetători de la Universitatea din Ghent. S-a descoperit că fiecare 10 ani de contraceptive orale echivalează cu creșterea de 20-30 de procente a riscului de blocare a arterelor coronare.

Risc crescut de hipertensiune arterială

Studiile realizate pe 60.000 de femei, dintre care 35000 foloseau pilula contraceptivă, au arătat “ o creștere a presiunii arteriale în cazul a aproape tuturor femeilor care folosesc contraceptive orale pentru șase sau mai multe luni.” Studiul a demonstrat și o creștere în crize cardiace și atacuri cerebrale.

Risc crescut pentru probleme ale ficatului

Mai multe cazuri de tumori la ficat au fost descoperite la tinere care au folosit contraceptivele orale. Aceste studii de caz au avut loc în Statele Unite, Marea Britanie, Italia, Africa de Sud și alte țări în curs de dezvoltare, și au arătat o legătură între tumorile ficatului și utilizarea contraceptivelor orale.

(Va urma)

Traducere: Adina Serediuc

foto: http://www.freedigitalphotos.net

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button