Uncategorized

Statul va începe acordarea celor de 500 de euro pentru educație copiilor născuți după 9 februarie 2011

apprentice-1694970_640

„Statul sprijină dreptul la învățare pe tot parcursul vieții prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de BNR și valabil la data plății, fiecărui copil cetățean român, la nașterea acestuia (…) se acordă tuturor copiilor născuți după data intrării în vigoare a prezentei legi”, se arată în Legea Educației Naționale nr.1 din 9 februarie 2011, la Art. 356.

Ajutorul financiar trebuia dat din 2011, însă guvernele de până acum au tot amânat aplicarea prevederilor legale.

Guvernul Grindeanu a anunțat că, începând din martie 2017, pentru a primi acești bani, fiecare părinte sau tutore va trebui să deschidă, la Trezoreria Statului, un cont pentru copilul său. Tinerii vor fi singurii care vor avea acces la acești bani, după ce împlinesc 16 ani, iar banii pot fi cheltuiți doar pentru educația lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Evenimentul zilei

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button