Uncategorized

Strategii naționale antidrog, discutate la Sâmbăta de Sus

Arhiepiscopia Sibiului și Centrul Național Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere din Sibiu, au organizat luni, 15 octombrie, la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, un simpozion național dedicat acțiunilor de prevenire și combatere a consumului de stupefiante. Au fost susținute referate de specialitate și s-a discutat despre colaborarea dintre Biserică și centrul amintit în combaterea consumului de droguri.

Lucrările simpozionului s-au desfășurat în aula Academiei Teologice de la mănăstirea amintită, în prezența Preasfințitului Andrei Făgărășeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, și a chestorului Sorin Oprea, directorul Centrului Național Antidrog. Moderatorul simpozionului a fost consilierul social din Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, o contribuție majoră la organizarea acestui eveniment având Departamentul Social din eparhia amintită. Între invitații simpozionului s-au numărat și protopopi din Arhiepiscopia Sibiului, preoți din parohiile eparhiei organizatoare și din Arhiepiscopia Alba Iuliei, cadre didactice de la Facultățile de Teologie Ortodoxă din Sibiu și Alba Iulia, dar și reprezentanți ai autorităților județene.

Mesajul Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a fost transmis de PS Episcop Andrei Făgărășeanul. „Suntem deplin conștienți că această lucrare misionar-pastorală și socială, deopotrivă, nu poate aduce rezultate optime decât dacă este realizată prin colaborare interprofesională, prin solidaritate umană, prin coeziune sufletească și mai ales prin comuniunea tuturor în rugăciune către Dumnezeu, Izvorul vieții și al sănătății noastre. De aceea, Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul Social, se va strădui să implementeze și să dezvolte programe sociale împotriva consumului de stupefiante și să antreneze un număr cât mai mare de slujitori ai Bisericii la activități specifice de prevenire”, a subliniat IPS Mitropolit Laurențiu în mesaj.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Au urmat salutul chestorului Sorin Oprea și prezentarea unei lucrări de specialitate, în care au fost sintetizate informațiile referitoare la consumul de droguri în România ultimilor 20 de ani, precum și la traficul de stupefiante și pericolele dependenței de aceste substanțe.

„De fiecare dată ne gândim că putem face mai mult pentru semenii noștri care au avut această scăpare, pentru că așa trebuie să-i considerăm pe acești oameni. Dumneavoastră, prin implicarea în comunitățile păstorite, trebuie să fiți promotorii a ceea ce înseamnă aducerea pe calea adevărului, pe calea cea bună și dreaptă”, a subliniat chestorul Sorin Oprea în cuvântul către participanți.

Mai amintim prezentarea pr. lect. univ. dr. Ioan Mihai Dan de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, referat intitulat „Distorsiunile sistemului de valori, cauză a comportamentului adictiv”, cuvântul pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, lucrarea pr. lect. univ. dr. Jan Nicolae, numită „Drogurile cotidiene și culturile minciunii. Elemente catehetice pentru cultivarea integrității și discernământul tinerilor”, contribuția directorului executiv adjunct de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu, Adela Morar, a șefului Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, cms. șef Traian Berbeceanu, a inspectorului de poliție Lucian Ghidiu și a conf. univ. dr. Sebastian Moldovan.

Simpozionul s-a încheiat cu o masă rotundă, un bun prilej pentru reprezentanții instituțiilor implicate în campaniile antidrog de a elabora strategii de colaborare și de a-și împărtăși experiențele din domeniu.


Sursă: Ziarul LuminaAi o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button