Marşul pentru ViaţăUncategorized

Peste 25.000 de manifestanți la Marșul pentru Viață de la Zagreb și Split, în Croația. Legea comunistă a avortului, declarată neconstituțională

Croatia_March_for_Life_2017_1_810_500_55_s_c1

LifeSiteNews.com, 23 mai 2017

Peste 25.000 de croați au ieșit în stradă pe 20 mai 2017 la Zagreb, capitala Croației, și Split, o localitate croată de pe coasta de sud a țării. Lor li s-a alăturat, împreună cu familia, Davor Stier, Vicepremier și Ministru pentru Afaceri Europene al Croației. Acesta a supărat în curusl anului Comisia Europeană, declarând în mod oficial că țara sa nu include avortul pe lista așa-ziselor „drepturi reproductive”.

La marș au mai participat europarlamentarul croat Marijana Petir și Bruna Esih, candidată la primăria Zagrebului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Acțiunea a fost însoțită de o campanie națională care a strâns mii de semnături la o petiție pentru susținerea vieții pruncilor nenăscuți și sprijinirea mamelor însărcinate, desfășurată pe platforma online prolife.hr.

În prima parte a anului 2017, Curtea Constituțională a Croației a decis că legea avortului introdusă de regimul comunist este neconstituțională și a cerut schimbarea acesteia.

Până la schimbările cerute de forul constituțional local, în Croația legea permite avortul până la limita de 10 săptămâni de sarcină.

Croația are 4,2 milioane de locuitori și este pe locul 17 în lume ca număr de avorturi raportat la populația actuală, alături de multe alte state foste comuniste.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button