familie

Pilotul MIG-ului de pe aerodromul din Fetești și-a dat viața pentru a salva vieți

Pilotul avionului MiG 21 LanceR  prăbușit sâmbătă, 7 iulie 2018, la mitingul aviatic de la Fetești și-a pierdut viața pentru că a ales să nu se catapulteze, pentru a putea controla nava atât cât să salveze viețile celor prezenți în public la eveniment.

Ștefan Leau, un martor ocular citat de Ministerul Apărării Naționale, a declarat:

Dacă pilotul se catapulta, avionul își continua drumul spre public și ar fi fost jale…. Un om deosebit, care a făcut sacrificiul suprem…. Am fost acolo… A fost un erou… Condoleanțe!

Pilotul, locotenent-comandor Florin Rotaru, avea 36 de ani, îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

A lăsat în urmă o soție îndurerată și doi copii.

Odihnească-se în pace!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button