familieMarxism cultural

Nicușor Dan, Președinte USR: „Membrii USR au opinii diverse asupra referendumului și definirii familiei. În USR nu suntem cu toții la fel”

12994427_1009892659088347_4711669785733551860_n

Marți, 8 noiembrie 2016, Președintele USR, NIcușor Dan, a reacționat pe Facebook la declarația colegei sale de partid, Clotilde Armand, care spunea că referendumul pentru definirea căsătoriei în Constituție este absolut necesar.

Iată declarația sa (mai jos transcriere integrală cu sublinierile redacției):

nd

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Am remarcat foarte multe comentarii in media fata de postarea de facebook scrisa astazi de Clotilde Armand. In mod evident, ea și-a exprimat o părere personală față de inițiativa Coaliției pentru Familia Creștină. Subliniez: poziția exprimată de Clotilde nu este pozitia USR, este una personală.

USR consideră că discuția despre modificarea Constituției pentru definirea familiei nu trebuie sa se suprapuna cu dezbaterea din alegerile parlamentare. De aceea, USR nu susține organizarea unui referendum în același timp cu alegerile parlamentare.

Membrii USR au opinii diverse asupra referendumului si definirii familiei. In USR nu suntem cu toții la fel, nu credem în aceleași lucruri si vorbim deschis despre asta. Suntem împreună nu pentru ca gandim identic, ci pentru că suntem uniti de dorinta de a schimba felul în care se face politică în România.

Trebuie sa ramanem uniti pe cateva teme fundamentale. Pentru ca altfel nu putem izbandi. Nu vom intra intr-o dezbatere care ne dezbina. N-am face decat sa facem jocul cinic al unor oameni disperati de faptul ca sistemul lor se zdruncina din temelii.

Haideti sa nu intram in jocul lor.”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button