sfaturi pentru părinţi

Petreceri aniversare extravagante pentru copii

party

de Tamara Rajakariar, MercatorNet.com.

Copii. Aniversări. Petreceri. Aaa, aici este problema. Pentru că așa cum menționează Slate într-un articol, câteva baloane, un tort făcut în casă și niște jocuri de-a Surpriza din cutie – sau, în cazul meu, tată îmbrăcat în magician încercând să ne încânte cu trucurile sale – nu mai sunt suficiente. Chiar și cele mai tari petreceri de pe vremea mea (cele de la McDonald, ce ziceți?) sunt acum demodate.

Să fiu sinceră, “petrecerile extravagante pentru copii” reprezintă un subiect la care nu mă gândisem înainte de a citi acel articol. Dar apoi am înțeles. Rudele mele mai tinere mergeau la petreceri unde se înregistrau cântând și aduceau acasă CD-ul personal; unde arme Nerf erau oferite pentru distracție; unde aveau loc adevărate ședințe de machiaj. Și în cazurile extreme de care mai auziți, petrecerile au loc în stațiuni de schi, implică plimbări cu limuzina sau au loc acasă, dar este chemat un stilist scump. Și nu este vorba de tineri de 21 de ani, ci de pitici.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ce se întâmplă? Este vina părinților sau a copiilor? Iată ce cred eu că se întâmplă:

Părinții presupun că toată lumea face așa:

Să fim serioși – nu pot să cred că sunt singura care a văzut cel puțin 10 torturi Frozen anul acesta. Dacă părinții nu stau să se întrebe în legătură cu extravaganța sau necesitatea unei anumite componente a petrecerii și dacă și-o pot permite, cine poate să-i oprească?

Se dorește evidențierea că bun părinte:

Cred că nu se întâmplă intenționat, dar o petrecere aniversară este o ocazie de a dovedi cât de buni sunt părinții. Este locul în care aceștia își pot manifesta afecțiunea în public și, dacă vreți, unde generozitatea și distracțiile exclusiviste sunt considerate măsură pentru dragostea față de copil. Și niciun părinte nu vrea să nu puncteze la acest capitol!

Copiii cer acest lucru:

Copiii sunt grozavi, dar foarte mulți sunt răsfățați zilele acestea. Ei se așteaptă la multe chestii și, văzând că alți copii le au, le vor și ei – sau mai multe, mai bune. Este puțin probabil ca după ce au fost la petrecerea unui prieten care a avut loc în parc să vrea să stea acasă la propria petrecere.

Arată mai bine pe rețelele de socializare:

Cine va primi mai multe Like-uri pe Facebook – niște copii purtând coifuri de petrecere sau copilul tău de cinci ani în fata bufetului de dulciuri aranjat profesional și a unui castel săltăreț? Trist, dar adevărat.

O întrebare la care puteți să vă gândiți: reprezintă toate acestea ceva rău? Este așa de rău să vrei să creezi amintiri ale aniversarilor copilului, să cheltui un pic mai mult pentru aceste zile speciale? Să fiu sinceră, nu pot judeca niciun părinte și fiecare familie are propriul buget. Dar eu cred că sunt lucruri mai importante pentru copil decât petrecerile extravagante. Cât timp copilul este iubit și îngrijit și părinții au cele mai bune intenții, discuția despre o petrecere mare este irelevantă. Ce ziceți?

Traducere: Ana Nicola

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button