castitate

Păstrarea virginității: alegere responsabilă sau un statut rușinos?


De Christina Martin
Societatea noastră e obsedată să vorbească despre sex. Luați spre exemplu coperta lunii mai a revistei People, cu titlul “Sean și Catherine: Așteptăm noaptea nunții”. Pentru a face lucrurile și mai clare, sub titlu este adăugat “Fără sex până la Da!”. Coperta îi poate intriga pe unii care s-ar putea întreba de ce ar aștepta cineva să facă sex.
Nu sunt o fană a revistei The Bachelor. Fete de peste 20 de ani ce se sărută cu un tip care își oferă iubirea mai multor doamne nu este chiar o pasiune de-a mea. Cu toate acestea, cred că este interesant că America este atât de intrigată de statutul lui Sean de ”virgin renăscut”. Acest statut în concepția lui Sean se aplică cuiva care a făcut sex în trecut dar a ales să nu mai facă. Un cuvânt folosit și acceptat pentru acest fel de viață este cel de ”celibatar”.
În 2012, Lola Jones, de 29 de ani, olimpică alergătoare pe pistă a ținut prima pagină a ziarelor cu această declarație despre virginitate:
”Este ceva special, un dar pe care vreau să i-l fac soțului meu. Dar vă rog înțelegeți că această călătorie este grea. Dacă mai sunt persoane virgine acolo undeva, vreau doar să le spun că este cel mai greu lucru pe care l-am făcut în viața mea. Mai greu decât antrenamentele pentru Olimpiadă și mai greu chiar decât absolvirea facultății este să te păstrezi virgină până la căsătorie.”
În timp ce decizia Lolei a fost respectată de unii, alții au râs de ea. The Blaze relatează:
”După ce Jones a reușit să se claseze pe locul 4 în finala de 100 de metri garduri, mulți utilizatori Twitter au început să vorbească despre viața ei sexuală. Folosind eșecul ei ca pe o oportunitate de a o critica, aceștia au spus că, dacă ar fi fost activă sexual, probabil evoluția ei ar fi fost mai bună la Olimpiadă.”
Jucătorul de fotbal Tim Tebow este considerat unul dintre cei mai faimoși virgini din lumea sportului. Ashley Madison (site-ul rău-voitor care inventează adultere) a oferit un milion de dolari oricui ar putea oferi o dovadă că a făcut sex cu Tebow. Președintele consiliului de administrație și fondatorul Noel Biderman spune într-un anunț public:
“Sportul și sexul (și desigur, infidelitatea) merg mana în mână. Dacă dl. Tebow se abține într-adevăr de la relații adulte, l-aș încuraja să-și găsească o doamnă drăguță, sau două, și să se bucure de tinerețea și faima sa pe cât posibil. Am depășit perioada în care sexul înainte de căsătorie avea un stigmat social, și sper că în curând vom avea aceeași părere despre infidelitate.”
Biderman are parțial dreptate în presupunerile sale cum că nu mai suntem în perioada când sexul premarital avea un stigmat social. Cu toate acestea, răsplata lui de un million de dolari nu a fost niciodată revendicată. Asta dovedește că mai există încă oameni pe lume care apreciază abstinența până la căsătorie.
Washington Times relatează următoarele fapte legate de activitatea sexuală a adolescenților:
“Potrivit unui studiu al Centrului Național de Statistici pentru Sănătate din 2011, 68% din băieți și 67% dintre fetele cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani nu au avut contact sexual. Un studiu din 2009 comandat de agenții guvernamentale, inclusiv de Departamentul de Sănătate și Resurse Umane, a descoperit că adolescenții se opun contactului sexual premarital atât în general cât și pentru ei, 53% dintre ei susținând cu tărie că este împotriva valorilor lor să facă sex înainte de căsătorie și 62% susținând că sexul este ceva ce doar oamenii căsătoriți ar trebui să facă.”
Cred că eforturile anumitor grupuri în această direcție sunt încurajatoare. Pinky Promise este o mișcare ce cuprinde peste 9000 de membri, formată din femei care s-au decis să se abțină de la sex înainte de căsătorie (dacă sunt singure) sau să rămână fidele soților lor (dacă sunt deja căsătorite).
Unii oameni cred că a aștepta până după căsătorie este o glumă. Actrița de comedie Chelsea Handler a făcut vâlvă  afirmând că nenumăratele despărțiri ale lui Taylor Swift sunt rezultatul faptului că este o virgină care refuză să se dea bătută. Chelsea, care a scris cartea “My Horizontal Love Life: A Collection of One-Night Stands”, nu are nici o problemă în a împărtăși lumii întregi escapadele sale sexuale, considerând virginitatea ca pe o sursă de amuzament.
Abstinența de la sex este o decizie care ar trebui respectată. Oamenii care aleg abstinența fac o alegere admirabilă. Ca femeie de 31 de ani, sunt mândră să-mi recunosc virginitatea și faptul că aștept noaptea nunții pentru a face sex. Susțin cu toată inima promovarea abstinenței, deoarece cred că îi învață pe oameni lecții prețioase despre propria valoare, autoeducare, răbdare, despre obligații, loialitate și responsabilitate.
Chiar și Planet Parenthood trebuie să admită că abstinența are beneficiile ei. Pe site-ul lor, ei au postat aceste întrebări și răspunsuri:
  1. Care sunt beneficiile abstinenței?
·        Abstinența  nu are efecte secundare medicale sau hormonale
·        Este liberă
  1. Oamenii aleg abstinența pentru:
·        A preveni sarcini nedorite
·        A preveni bolile cu transmitere sexuală
·        A aștepta până sunt pregătiți pentru o relație ce include sexul
·        A aștepta să găsească partenerul potrivit
·        A se distra cu parteneri într-un mod romantic și fără contact sexual
·        A se concentra pe studii, carieră sau activități extracuriculare
·        A susține valori personale, morale sau religioase
·        A trece peste o despărțire
·        A se vindeca după moartea unui partener
·        A urma sfatul medicului în timp ce suferă de o boală sau o infecție
  1. Care sunt dezavantajele abstinenței?
Sunt câteva dezavantaje ale abstinenței.
·        Oamenilor li se poate părea dificil să se abțină de la sex pentru perioade mari de timp și ar putea încheia perioada de abstinența fără să fie pregătiți să se protejeze în fața unei sarcini nedorite sau a unei infecții.
  1. Avantaje speciale pentru adolescenți
·        Relațiile sexuale prezintă riscuri. Abstinența este o metodă foarte bună pentru a amâna aceste riscuri până când ești mai bine pregătit să le înfrunți. Femeile care nu întrețin relații sexuale până la vârsta de 20 de ani – și care au mai puțini parteneri de-a lungul vieții lor – pot avea anumite avantaje față de alte femei, când vine vorba de sănătate. Ele sunt mai puțin predispuse să contacteze boli cu transmitere sexuală, și de aceea este puțin probabil că mai târziu să devină infertile sau să dezvolte cancer de col uterin.
Sigur că Planned Parenthood nu crede că abstinența este cea mai bună cale de urmat înainte de căsătorie. Ei o văd doar ca pe o alegere dintre multe altele. Organizația se opune educației pentru abstinență și promovează metodele contraceptive și avortul. Planned Parenthood vorbește adolescenților despre abstinență … dar atât.
A împlini 18 sau 21 de ani nu înseamnă în mod automat că ești gata să te angajezi în activitatea sexuală. Femei și bărbați cu vârsta între 20 și 30 de ani suferă consecințele fizice și emoționale ale sexului dinaintea căsătoriei. Un om înțelept a spus cândva că nu există prezervative care să protejeze inima unei ființe umane.
Sexul este un dar frumos și neprețuit. Și cred că este cel mai bine împărtășit în intimitatea și securitatea oferite de o căsătorie. Dacă ești virgin sau “virgin renăscut”, cum spune The Bachelor, nu-ți pierde curajul. Decizia de a fi abstinent te poate face centrul glumelor făcute de oameni, dar este o alegere responsabilă de care n-ar trebui să-ți fie rușine vreodată.
Traducător: Diana Lois


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button