familie

Partidul lui Cioloș dă comunicat îndemnând la boicotarea referendumului: „Ar limita libertățile, drepturile și egalitatea în drepturi” [sic!]

Partidul lui Dacian Cioloș, Mișcarea România Împreună (RO+), a anunțat oficial că va boicota Referendumul pentru Familie, deoarece consideră că acest demers cetățenesc „ar limita libertățile, drepturile și egalitatea în drepturi”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial. Partidul lui Cioloș este al doilea, după USR, care își asumă deschis opoziția la Referendum.

Formațiunea politică insinuează că acest Referendum se face „împotriva unor membri ai societății” și că „nu aduce niciun sprijin suplimentar familiilor din România”.

Partidul lui Cioloș, Mișcarea România Împreună (RO+), consideră că „acest referendum este o manifestare care riscă să dezbine profund societatea românească în următorii ani”

De altfel, în Manifestul partidului se afirmă explicit: „Împărtășim convingerea profund umanistă potrivit căreia toți oamenii se nasc liberi și egali în drepturi, indiferent de sexul, rasa, etnia, religia, clasă, dizabilitate, orientarea lor sexuală, veniturile acestora sau lipsa lor și alte categorii de diferențe care nu sunt relevante pentru îngrădirea sau neacceptarea unor drepturi civile și politice”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Este evident că drepturile civile pe care MRÎ le dorește neîngrădite pentru homosexuali sunt căsătoria și adopția de copii.


Notă: A nu se confunda Partidul Mișcarea România Împreună (RO+) cu Platforma de drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ, care a fost creată înaintea partidului lui Cioloș și este formată din peste 1.000 de organizații la firul ierbii din toată țara. Aceasta este o mișcare civică, nu un partid, și sprijină referendumul pentru familie.

Referendumul pentru căsătorie va oferi răspunsuri tocmai la problemele pe care dl Cioloș le invocă pentru a sugera că acest demers ar fi inutil. Iată în ce fel

USR și Mișcarea lui Cioloș sau despre populismul antidemocratic

Nu ne mai duceți cu zăhărelul! În realitate, politicianul Cioloș nu e de acord cu revizuirea Constituției și consideră că poporul român trebuie să fie și el educat spre a fi mai tolerant

Cătălin Sturza: Dacian Cioloș și „omul de paie”

Andrei Manea despre Dacian Cioloș și referendumul pentru căsătorie: „Povestea lui Făt-Frumos cel Educat”

Dacian Cioloș, prim-ministru: „Dezbaterea democratică nu este aceea în care prevalează punctul de vedere majoritar asupra celui minoritar”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button