familiereligiesfaturi pentru părinţi

Papa Francisc: „Nașterea de copii este cea mai mare investiție pentru o țară și prima condiție pentru prosperitatea viitoare”

În discursul scris pregătit pentru întâlnirea cu Forumul Familiilor din 16 iunie 2018, Papa Francisc afirmă:

Continuați, de asemenea, să încurajați implicarea mai mare a părinților în cadrul școlii și să stimulați familiile să adopte o conduită participativă la societate. Să susțineți neobosit creșterea natalității în Italia, conștientizând instituțiile și opinia publică despre importanța de a crea politici  vieții  în privința creării de politici și structuri mai deschise la darul copiilor. Este un adevărat paradox că nașterea de copii, care este cea mai mare investiție pentru o țară și prima condiție pentru prosperitatea viitoare, reprezintă adesea pentru familii o sursă de sărăcie din cauza susținerii reduse pe care acestea o primesc sau a ineficienței serviciilor sociale.

Acestea și alte probleme trebuie abordate și fermitate și caritate, demonstrând că interesul pe care îl aveți pentru familie nu poate fi etichetat – pe nedrept – ca fiind confesional și părtinitor, ci se bazează pe demnitatea persoanei umane și prin urmare poate fi împărtășit de toți, așa cum, inclusiv în contexte instituționale, se face referire la «factorul familial» ca element de evaluare politică și operativă, ca multiplicator al bogăției umane, economice și sociale.

Agenția italiană de știri ANSA informa pe 13 iunie că populația Italiei continuă să descrească, în timp ce aproape 15% din copiii născuți anul trecut pe teritoriul țării proveneau din părinți străini.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Vatican.va, ANSA


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button