dizabilităţisfaturi pentru tinerisindrom Downviralvita

O gelaterie din Texas oferă locuri de muncă tinerilor cu nevoi speciale

Pentru o gelaterie din Dallas, statul american Texas, afacerea înflorește, și nu numai datorită minunatelor produse pe care le oferă clienților. Howdy Homemade Ice Cream are 13 angajați, cu vârste între 16 și 31 de ani, toți tineri cu nevoi speciale.

Când a deschis afacerea, Tom Landis a avut ideea să angajeze doar tineri cu sindrom Down și autism. Landis mai deschise peste 10 restaurante și avea experiență în lucrul cu comunitățile celor cu nevoi speciale, de unde a aflat că mulți dintre tinerii cu dizabilități au mari dificultăți în găsirea unui loc de muncă. „Tot ceea ce am dorit să facem a fost să creăm un loc în care persoanele cu nevoi speciale să aibă succes (tot designul gelateriei a fost proiectat în acest sens). Aceștia au readus amabilitatea în industria ospitalității”, spune Landis.

Anne Marie Carrigan, una din angajate, „faptul că nu putea să-și găsească de lucru a făcut-o să se simtă ca și cum nu era niciun loc pentru ea pe lumea asta”. Acum Anne Marie, împreună cu ceilalți angajați, prepară în fiecare zi 34 de sortimente de înghețată, dintr-o varietate de 64 care se rotesc zilnic, toate rețete de casă. Pe lângă gelaterie, înghețata lor poate fi găsită și în mai multe supermarketuri.

Toți angajații sunt recunoscători pentru șansa pe care le-a oferit-o Howdy Homemade Ice Cream, unde pe lângă deprinderea tainelor înghețatei tinerii spun că au învățat și multe lecții de viață. La rândul său Landis recunoaște că „tinerii pe care îi învață cum să muncească, îi arată cum să trăiască”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
a person holding a birthday cake: Anne Marie Carrigan, seen here in this undated photo, spends every day making 34 different flavors of ice cream, they rotate from a total of 62.
© Tom Landis
a man wearing glasses eating a donut: Vice President Coleman Jones serves ice cream at Howdy Homemade in Dallas, Texas.
© Tom Landis
Sursă: msn.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button