religie

#merglacatedrală: Grigorie Pijin, pentru un moment istoric așteptat de 100 de ani

Pe 25 noiembrie se sfințește Catedrala Națională. Este cel mai important eveniment din istoria recentă a românilor. Ideea construirii Catedralei a apărut după Războiul de Independență și a fost susținută de Eminescu, Slavici și de alți intelectuali ai vremii. La 100 de ani de la Marea Unire, românii au șansa să-și recapete unitatea spirituală prin credință. Vom publica o serie de citate de la oamenii care au înțeles valoarea și unicitatea acestui moment istoric.

Grigorie Pijin:

Întru slava eroilor Neamului!

Nu ai cum să înțelegi importanța și scopul Catedralei Mântuirii Neamului dacă nu înțelegi, prima dată, jertfa Eroilor noștri pentru reîntregirea Neamului Românesc.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Scapă-mă (Dumnezeu) de răufăcători, izbăvește-mă de oameni setoși de sânge, căci iată-i că stau la pândă să-mi ia țara” – rugăciunea unui soldat în timpul luptelor de la Mărășești.
Oare poporul român nu merita un altar al jertfei eroilor? De ce suntem atât de indiferenți de noi?
Merg la #SfintireaCatedralei pentru a fi martor unui moment istoric,un moment așteptat de 100 de ani de către toți românii.

Sursă: Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button