opinii

#merglacatedrala. Cătălin Sturza: Sfințirea Catedralei Naționale – un „yes we can” pentru acești ani

de Cătălin Sturza, Facebook

Am avut cinstea de a fi invitat, în această dimineață, la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. E un moment pe care nu credeam că generația mea avea să-l prindă. Nu atât pentru că e un proiect amânat încă de la 1878; început de Carol I, continuat de Ferdinand, și pentru care niciodată „nu a fost momentul” – până în prezent. Ci pentru că eu unul nu mai aveam speranțe că românii mai pot duce la bun sfârșit ceva – ceva care e început de ei, și care are relevanță pentru ei. Acest proiect este un „yes we can” pentru acești ani: și putem mai mult decât să fim victimele eterne ale istoriei, care se lamentează, veșnic, că „alții nu ne-au lăsat”. Iar zecile de mii de români prezenți de la ora 8 în Cetedrală, pe Esplanadă, și pe toate străzile din jur, în ciuda frigului de afară, dau mărturie despre forța simbolică a acestui moment.

Altfel, această Catedrală este un gest de mărturisire a credinței creștine – să nu uităm că astfel de ctitorii, înainte de a fi „naționale”, sunt despre Evanghelie și despre Hristos. Și despre faptul că trebuie să învățăm întâi de toate să fim creștini și cu adevărat; nu doar creștini cu numele.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește mai multe articole de Cătălin Sturza


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button