Marxism culturalopinii

Post-Scriptum la o altă zicere a lui Vasile Bănescu: Cum definea Aristotel toleranța

de Ovidiu Stoica, Facebook

Excelenta replica lui Vasile Banescu, antologica, fiindca vizeaza chiar esenta doctrinei liberale.
Din punct de vedere pur logic e echivalenta subiectului care l-am mai discutat aici, anume ca „libertatea” nu e o valoare in sine ci doar un mijloc ce capata valoare doar daca scopul urmarit e unul de valoare („bun”).
Toleranta nu e o valoare ci doar recunoasterea nihilismului implicit al doctrinei liberale, recunoasterea absentei valorilor.

Toleranța nu este o valoare în sine. Din punct de vedere creștin toleranța este o slăbiciune pentru că te pune în situația de a nu pune capăt răului și de a-l păstra lângă tine sub forme mai mult sau mai puțin benigne. Din punct de vedere creștin lucrurile stau altfel. Fermitatea în fața răului e recomandată. Nu în fața persoanei, repet, persoana niciodată nu e discreditată în creștinism, oricât de păcătoasă ar fi ea, dar răul pe care îl propagă în spațiul public, și nu numai, trebuie stopat. Așadar toleranța nu este o valoare în sine.

Vasile Banescu

Citește mai multe opinii de Ovidiu Stoica

 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button