Marxism cultural

Românii din diaspora despre falsa dilemă „Catedrală versus Bibliotecă Națională”

Un român din Suedia:

Circulă prin spațiul virtual „anticatedralist” o știre care ne anunță că Finlanda, cu ocazia Centenarului, și-a facut cadou o bibliotecă.

Dacă i-ar preocupa câtuși de puțin lumea culturală, ăștia care rostogolesc astfel de postări ar ști că România și-a inaugurat Biblioteca Națională cu șase ani înaintea Finlandei. Inaugurarea a fost făcută pe 22 aprilie 2012 de către, trageți aer în piept, Preafericitul Patriarh Daniel. Biblioteca dispune de 14 săli de lectură și de o colecție de 12 milioane de cărți.

Biblioteca din Finlanda, costă cam tot atât cât cea din România și, deși nu cunoaștem câte cărți are, știm deja că are cinema, saună, iar intrarea se face printr-un supermarket, pentru a atrage publicul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Un român din Anglia:

Mă întreb de ce nu am auzit pe nimeni să spună că vrea spitale, nu stadioane, atunci când guvernul a cheltuit 230 de milioane de euro pentru Arena Natională. Să fie pentru că trompetele de presă ale ateismului european au sarcina de serviciu să lovească în religie, nu in fotbal ? 

Noi, generatia pre-89, crescuți cu marmeladă, slănină și ceapă, am dobândit o imunitate zdravănă față de manipulare. Noi am învățat să trecem orice informație prin veche și celebra întrebare: ”Cui bono ?”. Ăștialalți, crescuți cu fast food, sunt de-o naivitate demnă de puii de la KFC.

Camelia Smicală, românca din Finlanda ai cărei copii sunt sechestrați de statul finlandez:

Biblioteca Finlandei e deocamdata virtuala. Nu au reusit sa o termine pentru centenarul de anul trecut.

Centenarul Finlandei a fost anul trecut. In scoala finlandeza nu se predau clasicii. Fiica-mea cea mare a refuzat sa citeasca ,deoarece asa „a invata-o” scoala „cea mai buna din lume”. Fiica-mea e la unul dintre cele mai bune licee din Finlanda.

Faptul ca fix Finlanda a fost aleasa drept exemplu imi da raspuns la muuulte intrebari despre noi (ma refer strict la situatia familiei mele)

Site-ul oficial al Bibliotecii Centrale din Helsinki anunță inaugurarea la 5-6 decembrie 2018 (la 101 ani de la Independența Finlandei)
Sursa: Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Locuiesc de ceva vreme in Finlanda și de curând am aflat ca tot mai mulți finlandezi se convertesc la Ortodoxie. Concluzia mea este ca nici spitalele, nici bibliotecile nu le-au oferit răspunsuri la adevăratele întrebări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button