Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață 2023 de la Washington: Treneé McGee condamnă rasismul sistemic al industriei avortului

de Redacția Stiripentruviata.ro

Treneé McGee, reprezentanta statului Connecticut (Partidul Democrat) în Camera Reprezentanților SUA, a susținut un discurs plin de pasiune la Marșul pentru viață 2023 de la Washington. Alocuțiunea s-a concentrat pe rasismul și ipocrizia mișcării pro-avort, în condițiile în care cele mai multe clinici de avort din rețeaua Planned Parethood sunt plasate în comunitățile sărace de culoare, iar fondatoarea rețelei, Margaret Sanger, era o eugenistă care-și dorea „să plivească buruienile din societate”.


Către femeile de culoare din această mișcare: munca voastră de educare a comunității nu a fost zadarnică. Înțelegerea voastră a scos la iveală rasismul sistemic pe care se bazează industria avortului. Întreaga lume va afla că i-ați spus nu lui Margaret Sanger când v-a bătut la ușă și v-a spus să vă avortați copiii.

Tinerele generații de femei de culoare, hispanice și indigene se implică în expunerea genocidului asupra copiilor noștri și sângele care pătează mișcarea feministă sub pretextul că ne oferă protecție!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nu! Ne-ați folosit ca pe un scut sub care să vă ascundeți trauma și sub protecția căruia ați iscat un război în comunitatea noastră. Ați marcat comunitățile sărace înființând clinici de avort în cadrul lor.

Mi-ați spus că nu pot fi de culoare și pro-viață în același timp, fiindcă femeile culoare au mai multă nevoie decât oricare altele să facă avorturi!

Ne spuneți că suntem în mod disproporționat afectate, dar de la bun început nu ne oferiți proporția cuvenită! Ați profitat de durerea și teama femeilor și minorelor care nu se simt pregătite să devină mame. Le-ați dat minorelor pastile de avort în ascuns, spunându-le să nu-și informeze părinții.

Durerea și suferința violului și traficului și teama de maternitate v-a îmbogățit!

Stau aici astăzi și proclam viața. Proclam că generațiile viitoare vor trăi, nu vor muri. În acea zi va fi suficient să trăiești. Sunt alături de femeile de culoare din întreaga lume care suferă în tăcere. Mă împotrivesc strategiei malefice de a ne plivi ca pe buruieni! (Aluzie la un citat celebru al eugenistei Margaret Sanger, fondatoarea organizației din care s-a născut Planned Parenthood, cel mai mare furnizor de servicii de avort din SUA – n.red.).

Azi este momentul și fie pentru totdeauna să ne hotărâm în inima noastră că suntem diferite, dar și asemănătoare. Sângerăm toate la fel.

Haideți să nu folosim teme de discuție doar ca să ne justificăm, ci să ascultăm activ și să creăm soluții pentru viață începând din pântece și până la mormânt!

Fie ca să lăsăm glasul femeilor de culoare să se audă și să le credem în această mișcare!

Și, pe măsură ce înaintăm spre premiul vieții, să înțelegem că mergem mână în mână în marșul nostru, că trebuie să mergem împreună, pentru că în unire stă puterea!

Așa că trebuie să ne depășim prejudecățile emoționale și să facem lucrurile pe care ni le-am asumat: nu numai să protejăm viața, ci să o și susținem.

Fiindcă noi vom fi diferiți. Nu suntem numai pro-viață, ci ne pasă și de mame, de familie, de educație – pro-viață pentru întreaga viață!

Marșul pentru viață 2023 de la Washington: Știam că-mi voi iubi copilul necondiționat, chiar dacă lumea considera imperfecțiunea lui de neiubit

Rugăciunea de binecuvântare a Marșului pentru viață 2023 de la Washington, DC

Jeanne Mancini la Marșul pentru viață de la Washington, DC: Vom continua până când avortul va deveni de neconceput

Procuroarea Lynn Fitch a câștigat cazul care a schimbat legea avortului din SUA: Călătoria nu se termină aici / Marșul pentru viață 2023 de la Washington

De ce America e încă pe lista țărilor barbare: Congresmanul Steve Scalise la Marșul pentru viață 2023 de la Washington

Congresmanul Chris Smith despre Marșul pentru viață de la Washington: Este vorba despre muncă de echipă


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button