Marşul pentru Viaţăreligie

Rugăciunea de binecuvântare a Marșului pentru viață 2023 de la Washington, DC

de Redacția Stiripentruviata.ro

Episcopul Romano-Catolic de Arlington, Michael Burbidge, Președintele Comisiei de Activități Pro-Viață a Conferinței Episcopilor Catolici din SUA, a rostit rugăciunea de binecuvântare a Marșului pentru viață 2023 de la Washington, DC vineri, 20 ianurie:


„Bună ziua tuturor și vă mulțumesc pentru prezența și mărturia voastră! Să știți că toți episcopii pe care îi vedeți alături de mine, ca și cei din întreaga țară, sunt foarte mândri de voi. Vă mulțumim pentru mărturia pe care o dați.

Fiindcă deschidem marșul cu o rugăciune, îi spun bun venit Arhiepiscopului Daniel al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din SUA, care reprezintă și Adunarea Episcopilor Canonici Ortodocși din SUA și alături de care se află episcopi ortodocși și catolici din toată țara noastră.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Vă spun bun venit tuturor celor care faceți parte din această mare adunare, unde ne unim în proclamarea demnității copiilor din pântece și a tuturor oamenilor.

Să ne rugăm:

Preaputernice și veșnice Doamne, îți mulțumim pentru marele dar al vieții umane, te slăvim pentru că ne-ai dăruit de curând sfârșitul epocii Roe vs Wade (decizia Curții Supreme care a legalizat avortul din orice motiv și în orice stadiu al sarcinii pe tot teritoriul SUA în 1973 – n.red.), ceea ce ne aduce noi avantaje și provocări în efortul de a apăra copiii și mamele de tragedia avortului.

Te rugăm să ne călăuzești și să ne dai putere în marșul nostru de după abolirea legii Roe în America. Îți cerem binecuvântarea pentru o mișcare pro-viață vastă, diversă și plină de energie în țara noastră.

Ne-ai creat pe fiecare în parte ca persoane unice, dar ne-ai creat și ca să fim în comuniune. Fiecare dintre noi contribuie cu darurile sale unice, cu pasiunea și poziția sa socială, la construirea unei culturi a vieții, o cultură care prețuiește, celebrează și protejează frumusețea și demnitatea fiecărei persoane.

În aceste timpuri dificile, cu tulburări și noi amenințări la viața umană, ajută-ne să găsim soluții pașnice, care respectă întotdeauna viața tuturor oamenilor – născuți și nenăscuți.

Ne rugăm în special pentru toate mamele însărcinate aflate în nevoie, pentru cele rănite de avort.

Dă-ne să le fim alături la nevoie, în unitate și solidaritate!

Preaputernice Doamne, te rugăm să-ți reverși darurile peste efortul nostru și să ne unești în timp ce avansăm într-o Americă în care nu mai există leagea Roe.

Îți cerem toate acestea prin Domnul nostru Iisus Hristos, care trăiește și domnește în vecii vecilor!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button