Marşul pentru Viaţă

Jeanne Mancini la Marșul pentru viață de la Washington, DC: Vom continua până când avortul va deveni de neconceput

de Redacția Stiripentruviata.ro

Ce a aspus Jeanne Mancini, preșdinta Marșului pentru viață 2023 de la Washington, despre viitorul celei mai mari mișcări pentru drepturile omului din lume, în contextul schimbării legii avortului în SUA:


Dați-mi voie să vă spun încă o dată bun venit la cea de a 50 ediție a Marșului pentru viață de la Washington, prima ediție de după abolirea Legii Roe. Țara și lumea s-au schimbat în 24 iunie 2022, când Curtea Supremă SUA a dat decizia din cazul Dobbs vs Jackson’s Women Health, permițându-le americanilor, prin intermediul reprezentanților lor aleși, să instituie legi pro-viață la nivel statal și federal.

Au fost mulți giganții care au netezit calea către această victorie marcantă. Unul dintre aceștia a fost Nellie Gray, fondatoarea Marșului pentru viață, care s-a născut într-o zi de 24 iunie! Nu cred că există un dar mai frumos de ziua de naștere! Chiar cred în inima mea că fiecare dintre voi a contribuit la răsturnarea Legii Roe – și nu doar într-o mică măsură.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cred aceasta, pentru că an de ani, aici, la Marșul pentru viață, sunteți martori publici și pașnici ai demnității inerente a copilului nenăscut, bătătorind calea către acest rezultat remarcabil.

Vă mulțumesc. Vă mulțumesc.

Tema Marșului pentru viață 2023 este „Pașii următori: Marșul în America post-Roe”. Până azi, am primit des întrebarea dacă vom continua să organizăm marșul după schimbarea legii avortului. Voi ce credeți despre aceasta? Ar trebui să continuăm Marșul? (ovații)

Prieteni, de-a lungul ultimilor 50 de ani, Marșul pentru viață a devenit cea mai mare mișcare pentru drepturile omului din lume.

Și, chiar dacă Marșul s-a născut ca reacție la Legea Roe, nu se încheie după schimbarea acestei legi. De ce? Pentru că nu am terminat tot ce aveam de făcut.

Dați-mi voie să repet: nu am terminat încă.

Anul acest marcăm cea mai importantă victorie a noastră, dar încălcarea drepturilor omului prin avort este departe de a se fi încheiat. Din nefericire, numai anul acesta în SUA vor fi făcute peste 700,000 de avorturi.

Și știm că avortul ia o viață și rănește cel puțin încă una.

Așa că vom continua marșul nostru până când încălcarea drepturilor omului prin avort devine istorie. Vom continua marșul până când avortul va deveni de neconceput.

Eu și mai mulți vorbitori vom prezenta ceea ce credem că trebuie să fie următorii pași în construirea unei culturi pro-viață în America post-Roe.

Rugăciunea de binecuvântare a Marșului pentru viață 2023 de la Washington, DC

Marșul pentru viață 2023 de la Washington: Știam că-mi voi iubi copilul necondiționat, chiar dacă lumea considera imperfecțiunea lui de neiubit


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button