Marşul pentru Viaţă

De ce America e încă pe lista țărilor barbare: Congresmanul Steve Scalise la Marșul pentru viață 2023 de la Washington

de Redacția Stiripentruviata.ro

Congresmanul Steve Scalise, liderul Republicanilor din Camera Reprezentanților SUA, a explicat vineri, la Marșul pentru viață 2023 de la Washington, DC, de ce America este în continuare pe lista țărilor barbare, deși în vara trecută a fost schimbată legea avortului.

Prin refuzul de a salva viața copiilor născuți vii după un avort eșuat indus într-un stadiu avansat al sarcinii, legea permite infanticidul sub numele de avort, a spus congresmanul. El i-a îndemnat pe participanții la marș să-și sune reprezentanții din Senat și să participe la alegeri, pentru a trimite în Congres reprezentanți pro-viață.


Ce faceți, oameni buni? Sunteți o adunare superbă de oameni frumoși, care apără viața. A fost o bătălie care a durat de decenii în Statele Unite.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Voi ne dați speranță că tinerii Americii sprijină viața, apără viața și sunt aici pentru a manifesta pentru viață. Când ești într-o luptă, este important să nu-ți pierzi din vedere misiunea.

Dar, la fiecare pas de pe cale, este crucial să serbăm victoriile de etapă. Și cu câteva luni în urmă am avut o victorie uriașă: legea avortului s-a schimbat.

Dar, după cum știți cu toții, acesta a fost doar finalul primei etape a acestei lupte. Următoarea etapă începe acum și de aceea avem acum la marș. Următorul pas de după schimbarea legii, iar colegii mei care apără viața în Congres vă pot confirma…

Gândiți-vă că, numai cu câteva luni în urmă, când Nancy Pelosi era președinta Camerei Reprezentanților, noi am propus o lege pentru copiii născuți vii în urma avortului, pentru a le proteja viața – dacă au ieșit din pântecele mamei, să nu mai fie uciși, numind aceasta avort.

De ce participați la marș? De ce vă implicați în alegeri? De ce sprijiniți oamenii pro-viață?

Pentru că Nancy Pelosi a blocat de 80 de ori dezbaterea proiectului de lege despre care vă vorbeam. Iar povestea devine și mai bună. În primele opt zile cu majoritate republicană în Camera Reprezentanților am votat acea lege în Camera Reprezentanților.

De aceea sunt importante alegerile. De aceea vă implicați. Cei care veți împlini 18 ani sau ați împlinit deja: trebuie să vă înregistrați pe lista alegătorilor, trebuie să votați, trebuie să sprijiniți candidații pro-viață. Contează. Miza Marșului pentru viață este pe viață și pe moarte.

Să ne uităm la bătălie. Respectivul proiect de lege a ajuns acum la Senat. Din cei 220 de senatori ai Partidului Democrat, numai unul s-a numărat printre inițiatorii proiectului de lege care nu ar mai permite uciderea copiilor născuți vii în urma avortului în stadiu avansat al sarcinii. Asta nu e America. 70% din susținătorii Partidului Democrat din America cred că este greșit să lași acel copil să moară. Dar atât de extremiști au devenit membrii Partidului Democrat care îi reprezintă aici, în Washington – au devenit de extremă stângă.

De aceea, trebuie să continuăm acest marș. Sunați senatorul care vă reprezintă. Aveți doi care vă reprezintă? Sunați-i chiar acum! Nu știu cum se poziționează în această dezbatere, dar proiectul de lege este depus, încă nu a ajuns pe ordinea de zi. Chuck Schumer (liderul Democraților din Senat) nu vrea să-l pună pe ordinea zi, dar, dacă îi spuneți toți asta, va trebui să o facă.

Nu e ca și cum toate țările fac aceasta. Numai câteva țări permit o astfel de procedură barbară de avort. Printre ele se numără China, Coreea de Nord și, din nefericire, și America. America nu ar trebuie să se afle pe o astfel de listă a țărilor barbare.

Vom continua marșul nostru, știți care este miza. Este extraordinar de inspirațional să vedem zeci de mii de tineri ca voi. Și nu este doar aici, la Washington, ci și la voi acasă, în statele din care veniți, în comunitățile voastre. Această luptă continuă din cauza mizei ei.

Nu pot să vă mulțumesc destul pentru că duceți lupta mai departe, pentru voința voastră, ca tineri, de a apăra viața.

Ceea ce face Jeanne Mancini pentru a continua tradiția Marșului pentru viață ne inspiră zi de zi. Haideți să continuăm lupta și să o câștigăm!

Dumnezeu să vă binecuvânteze! Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite ale Americii!

Marșul pentru viață 2023 de la Washington: Știam că-mi voi iubi copilul necondiționat, chiar dacă lumea considera imperfecțiunea lui de neiubit

Rugăciunea de binecuvântare a Marșului pentru viață 2023 de la Washington, DC

Jeanne Mancini la Marșul pentru viață de la Washington, DC: Vom continua până când avortul va deveni de neconceput

Procuroarea Lynn Fitch a câștigat cazul care a schimbat legea avortului din SUA: Călătoria nu se termină aici / Marșul pentru viață 2023 de la Washington


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button