opinii

Mă indignează faptul că cineva trebuie să-și ceară scuze pentru că folosește în mod plastic cuvinte ca „autism”

de Cristina Popescu, Facebook

Din câte văd, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este foarte contestat atunci când îi amendează pe „ai noștri” și nu îi sancționează suficient și pe „ai lor” dacă îi reclamăm pentru ziceri similare, însă nu pentru că devine vânător al libertății de opinie și expresie și scormonitor de sensuri deranjante -oricât de implauzibile ar fi- printre cuvinte.

În stilul ăsta, solicitând pușcăria limbii acolo unde gândim că e pentru „ai lor”, doar pentru a o critica atunci când e pentru „ai noștri” nu vom face decât să legitimăm, să validăm și să încurajăm ideea că acest Consiliu chiar ar trebui să aibă dreptul să amendeze pe bază de analiză stilistică și să interzică cuvinte.

Mă indignează faptul că cineva, indiferent cine, trebuie să-și ceară scuze pentru că folosește în mod plastic cuvinte ca „autism” sau „pavian”.

Reclamându-ne unii pe alții nu vom face decât să întărim CNCD-ul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Jos CNCD! Jos turnătorii! Jos milițienii și poterașii vorbirii, jos polițiștii și securiștii gândirii!

Citește mai multe articole de Cristina Popescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button