vaccinuri

Japonia își retrage sprijinul pentru controversatul vaccin HPV din motive de siguranță

de Thaddeus Baklinski

Tokyo, 16 octombrie 2013 – În timp ce autoritățile din Occident continuă să promoveze vaccinul HPV, guvernul japonez și-a retras sprijinul pentru acest medicament controversat și a trimis notificări oficialilor din domeniul sănătății spunând că vaccinul nu ar trebui administrat până când unele aspecte de siguranță nu sunt investigate.

Vaccinurile în cauză, Gardasil și Cervarix, au ca scop combaterea Virusului Papilloma Uman (HPV), considerat cea mai întâlnită infecție transmisă pe cale sexuală din lume. Se știe că HPV provoacă multiple tipuri de cancer, incluzând cancer de col uterin, anal, penian și al gâtului.

Vaccinurile nu împiedică formarea în corp a celulelelor canceroase, dar pretind că previn cele mai întâlnite patru tulpini ale HPV, din cele 150 estimate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Japonia a acționat pe baza raportului internistului și cardiologului japonez, dr. Sataro Sato, care a descoperit că din 2010, de când a fost introdus vaccinul, aproape 2000 de reacții advertse au fost raportate la Comitetul de Studii privind Reacțiile Adverse la Vaccinuri, incluzând 358 de cazuri care au fost etichetate drept grave.

Dr. Sato a scris îm raport că producătorii vaccinurilor Gardasil și Cervarix au declarat în propriile documentații că vaccinurile pot provoca convulsii și/sau leziuni ale creierului.

„La fel ca în Statele Unite, Marea Britanie, Australia și alte țări, obstetricienii și ginecologii japonezi au susținut că vaccinurile HPV sunt o metodă foarte eficientă de prevenire a cancerului de col uterin”, a afirmat dr. Sato. „Programele de vaccinare HPV au început în 2010 la recomandarea Ministerului Sănătății, Muncii și Asistenței Sociale de a administra vaccinul HPV fetelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani”.

Raportul dr. Sato dezvăluie că părinții victimelor vaccinurilor au început să sune la Ministerul Sănătății și să trimită filmulețe în care fetele cărora li s-a administrat vaccinul HPV suferă de tulburări de mers, ticuri ale corpului și convulsii. În alte cazuri, fete injectate cu acest vaccin și-au pierdut cunoștința și au căzut la pământ, suferind lovituri la față sau cap.

„La începutul perioadei de vaccinare HPV, multe fete care au fost vaccinate au căzut după câteva minute la podea, lovindu-se la cap sau față. Câteva fete și-au fracturat maxilarele și dinții”, a scris dr. Sato.

Ca dovadă a reacțiilor grave la vaccin – cum ar fi convulsii, orbire, paralizie, probleme de vorbire, pancreatită, sindromul Guillain-Barré și moarte – s-a înființat o organizație la nivel național, Asociația Națională de Legătură a Victimelor Vaccinului de Col Uterin și a Părinților, pentru a opri distribuirea vaccinului copiilor fără a fi anunțate familiile.

Unul dintre cazurile raportate, atribuit de dr. Sato reacțiilor la vaccin, a fost cel al unei eleve de liceu care, în a șasea zi după vaccinare, a intrat în șoc cardio-respirator după ce a alergat la un antrenament pentru un festival de sport la școală. Fata nu avea antecedente de boli.

„Resuscitarea a fost un succes al echipei de salvare a școlii și al doctorilor de la spital, dar s-au înregistrat leziuni grave ale creierului. A respirat cu ajutorul aparatelor o săptămână”, a declarat dr. Sato.

Dr. Sato a ajuns la concluzia că efectele negative asupra sănătății ale vaccinurilor Gardasil și Cervarix sunt grave și consecințele pe termen lung nu sunt bine înțelese, menționând că „producătorii vaccinurilor au obligația de a urmări efectele acestora.”

În 2008, grupul de interes public cu sediul la Washington, Judicial Watch, a dezvăluit că a primit peste 8.000 de rapoarte de la US Food and Drug Administration, sub legea Libertății la Informare a SUA, legate de reacții adverse la fete și femei tinere după ce au fost vaccinate cu Gardasil.

Rapoartele dezvăluie de la focare masive de veruci la convulsii, paralizii și morți, cu 28 de morți asociate vaccinului Gardasil doar în 2008.

„FDA ar trebui să să fie un gardian al sănătății publice dar, cu toate acestea, agenția continuă să închidă ochii la ceea ce pare a fi o problemă extrem de gravă a sănătății publice. Recomandarea pentru vaccinarea populației cu Gardasil de către Merck Pharmaceutical, politicieni și oficiali ai sănătății publice trebuie să înceteze pentru ca aceste reacții adverse să fie studiate”, a spus președintele asociației Judicial Watch, Tom Fitton. „Aceste probleme deja grave asociate cu vaccinul Gardasil se pare că se înrăutățesc. Nimeni nu ar trebui să recomande acest vaccin copiilor.”

Gwen Landolt, vice-președintele REAL Women of Canada, a comentat asupra lipsei existenței unei testări adecvate înainte ca Gardasil să fie împins prin procesul de aprobare în Canada.

„Consecințele pe termen lung ale vaccinului Gardasil nu sunt cunoscute.”, a spus Landolt. „Producătorul recunoaște asta și este de acord că nu știe efectele acestuia legat de riscul de cancer de col uterin la fetele tinere, legat de sistemul imunitar, de sistemul lor reproducător sau de efectele genetice. În timp, vom ști acestea, posibil în douăzeci sau treizeci de ani, când aceste fete tinere, subiectele inocente ale experimentului cu Gardasil, vor deveni femei mature și se vor vedea consecințele luării acestor medicamente în copilărie la sfatul medicilor.”

„S-ar putea, de asemenea, ca vaccinul să nu facă nimic pentru a proteja pe cineva de cancerul de col uterin, în ciuda declarațiilor făcute de Merck Pharmaceutical”,  a concluzionat Judicial Watch. „Ceea ce face vaccinul este să ucidă și să provoace o suferință imensă în rândul celor care au fost vaccinați.”

Unul dintre  comentariile apărute pe LifeSiteNews :

În general, sunt pro-vaccinare. Vaccinurile ca MMR, DTAP, varicela și hepatită B sunt esențiale pentru copii. Dar nu toate vaccinurile sunt bune.

Femeile trebuie să știe adevărul despre Gardasil:

Gardasil protejează numai împotriva a 2 din 19 tulpini de HPV cu risc crescut

Marea majoritate a infecțiilor cu risc crescut de HPV au tulpini împotriva cărora Gardasil nu protejează.

Femeile active sexual sunt supuse riscului de cancer de col uterin și altele și au nevoie regulat de teste PAP, indiferent dacă au fost vaccinate cu Gardasil sau nu.

Tipurile de HPV 16, 18, 26, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 53, 56, 58, 59, 66, 67, 68, 73 și 82 au fost toate identificate ca tulpini cu risc crescut de cancer, iar Gardasil protejează numai împotriva tipurilor 16 și 18. Într-un studiu al Universității Washington din 2006 aceste două tipuri au însumat numai 18% din infecțiile cu risc crescut.

Sursă: LifeSiteNews
Traducere : Roxana Machidon

Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button