Marşul pentru Viaţă

FOTO, VIDEO: Marșul pentru Viață de la Tokyo 2018

Pe 16 iulie 2018, sute de persoane au participat la Marșul pentru Viață de la Tokyo 2018. Evenimentul a fost organizat de Ziua Marinei, deoarece numele acesteia este omonim în japoneză cu „a da naștere”. Marșul s-a încheiat în fața Dietei Naționale, parlamentul japonez.

La eveniment au participat familii tinere și copii, care au dorit să conștientizeze societatea cu privire la faptul că, de la legalizarea avortului și până în prezent, mai precis în perioada 1949-2015, au fost avortați 38.460.206 de copii japonezi.

Părintele Isao Kikuch, Arhiepiscopul catolic de Tokyo, a făcut o declarație de susținere a Marșului pentru Viață:

Sper din toată inima ca fiecare viață umană, care este un dar de la Dumnezeu, să fie protejată de la început și până la sfârșit fără excepție. Și sper ca Marșul pentru Viață Japonia să continue, pentru a determina și Biserica să se implice mai mult alături de efortul vostru.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Și Arhiepiscopul Joseph Chennoth, Nunțiul Apostolic al Japoniei, a declarat:

Măreția civilizației unei națiuni se măsoară în modul în care-și tratează membrii cei mai vulnerabili. Mă rog ca Marșul pentru Viață să conștientizeze viața umană de la concepție și până la moarte.

Japonia a legalizat avortul prin Legea eugenică din 1948, care permitea avortul în anumite cazuri limitate, dar ulterior aceasta a fost amendată pentru a permite avortul la cerere. Rata scăzută de fertilitate din Japonia pune în pericol stabilitatea economică viitoare a acestei țări.

Onoda, care participă la Marșul pentru Viață din 2016, a declarat:

În Japonia, serbăm Ziua Copilului din secolul al VII-lea. Și copii nenăscuți sunt prețioși pentru Japonia. Prin promovarea păcii în Constituția sa, Japonia propune ca ideal pacea mondială. Însă, din 1949, noi am dus un adevărat război împotriva copiilor nevinovați chiar în pântecele mamelor acestora (…).

Marșul pentru Viață nu este o mișcare a urii, ci a iubirii; nu este o mișcare a mâniei, ci a rugăciunii; nu este o mișcare a confruntării, ci a compasiunii. Este mișcarea prin care ne arătăm bucuria de a împărtăși viețile care ni se dăruiesc.

VIDEO

FOTO

Sursa: LifeSiteNews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button