bioeticăvaccinuri

Scandal în Filipine: Campanie de vaccinare în masă oprită după ce producătorul vaccinului a recunoscut că acesta agravează și cronicizează boala respectivă la pacienții care nu au imunitate naturală contra ei

La începutul lunii decembrie, guvernul filipinez a oprit o campanie de vaccinare în masă a copiilor cu vaccinul Dengvaxia, contra febrei Dengue – prima campanie masivă din lume cu acest tip de vaccin.

Anunțul a fost făcut după ce compania producătoare, Sanofi, a comunicat că un studiu realizat pe o perioadă de șase ani arată că vaccinul protejează bine persoanele care au mai avut contact prealabil cu virusul febrei Dengue, dar agravează simptomele bolii la persoanele care nu se află în această categorie. În acest ultim caz, manifestarea severă a bolii durează cel puțin 30 de luni.

Aproximativ 830.000 de elevi au primit cel puțin o doză de vaccin. Valoarea totală a contractului a fost de 60 de milioane de euro.

Ministrul Sănătății din Filipine, Dr. Francisco Duque, a anunțat că guvernul va cere companiei returnarea a peste 20 de milioane de euro pentru dozele de vaccin care nu vor mai fi folosite, pentru utilizarea lor la crearea unui fond de compensații pentru eventualele victime. El nu a exclus nici o eventuală acțiune în justiție a producătorului pe măsură ce vor apărea cazuri de manifestare agravată a bolii la persoanele vaccinate. Problema va fi adusă și în atenția Parlamentului din această țară.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

The Independent informează că o organizație non-guvernamentală locală ar avea cunoștință de trei decese în urma vaccinului, dar producătorul neagă.

Surse:
http://www.independent.co.uk/news/world/asia/dengvaxia-philippines-halts-dengue-fever-immunisation-programme-after-730000-children-given-a8086396.
htmlhttp://www.independent.co.uk/news/world/asia/philippines-dengue-vaccine-latest-updates-sanofi-children-france-drug-company-manila-a8090366.html
https://www.agerpres.ro/sanatate/2017/12/07/scandal-in-filipine-dupa-ce-producatorul-european-al-unui-vaccin-a-avertizat-ca-produsul-ar-putea-agrava-boala-10-35-57

Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button