bioeticăvaccinuri

În Caraș-Severin, Poliția și Jandarmeria vor ajuta la identificarea copiilor nevaccinați – în loc să se identifice cauzele pentru care 53% dintre părinți nu și-au vaccinat copiii ROR

Consiliul Județean, Prefectura și Direcția de Sănătate Publică din județul Caraș-Severin au decis să pună la dispoziția medicilor de familie baza de date a Direcției de Evidența Populației și sprijinul Poliției și al Jandarmeriei pentru identificarea familiilor cu copii care trebuie vaccinați.

Motivația invocată este faptul că rata vaccinării ROR (rujeolă – oreion – rubeolă) în județul Caraș-Severin (47%) este sub nivelul național (88%).

Dacă Poliția și Jandarmeria vor sprijini identificarea copiilor nevaccinați, probabil că îi vor și aduce – eventual cu forța – la cabinetul medicilor?

Astfel de intervenții în forță sunt menite să mascheze disfuncționalități sistemice. O rată de 53% dintre părinți care nu își vaccinează copiii ROR arată fie că fie instituțiile medicale nu transmit corect mesajul către părinți, fie că părinții nu cred acest mesaj.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Este o iluzie să se considere că procentul părinților nepăsători pentru sănătatea copiilor poate ajunge în Caraș-Severin la 53%!

Soluția corectă nu este punerea poliției pe acești 53% dintre părinți, ci identificarea – științifică, nu după ureche – a motivelor pentru care 53% dintre părinți nu au vaccinat copiii ROR. Dacă comunicarea instituțiilor medicale este de vină, aceea să se îmbunătățească. Dacă părinți nu au încredere în vaccin, atunci să fie luată în considerare această poziție.

Surse: Expres de Banat, Euronews

Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button