familie

Hârtia de turnesol a referendumului

de Mihai Gheorghiu, Facebook

O singură fractură a devenit vizibilă și cu efecte care se vor dovedi majore după referendum, aceea între partitocrația națională și Biserică. Am intrat astfel în epoca ieșirii din ipocrizia convenabilă a unui acord fals și îndelung mimat. Întreaga oligarhie a partidelor a boicotat îndemnul la vot al Bisericii.

Referendumul a fost hârtia de turnesol pentru adevărata orientare a partidelor. Au mimat acordul și au acționat împotriva referendumului, blocând mobilizarea la vot a propriilor electorate. Excepțiile, deși notabile, nu au putut schimba tabloul general. Partidele au ajuns la concluzia că nu trebuie creat un astfel de precedent, ca societatea civilă creștină să impună prin referendum o revizuire a Constituției României.

Formula de lucru a fost cinică și de o viclenie primitivă. Au organizat referendumul, dar l-au golit de substanță prin neinformare și dezinformare. Finalmente au răspuns imperativului extern de a nu se angaja în susținerea referendumului, după trei ani de amânări succesive. Astfel, partidele politice au sfârșit prin a se poziționa împotriva votului creștin la referendum. S-a susținut după aceea teza falsă că ar fi un eșec al bisericilor care nu ar fi reușit mobilizarea la vot, în condițiile în care se trece sub tăcere imensa campanie anti-referendum a mass media, care a fost extrem de agresivă și care a acționat utilizând falsuri colosale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button