Marxism cultural

George Rîpă despre Cristian Ghinea: „E un mare act de curaj să vii în 2020 cu un mesaj politic identic cu cel al comuniștilor din anii ’50”

de Redacția Stiripentruviata.ro

George Rîpă, consultant politic, a comentat pe Facebook afirmațiile politicianului USR Cristian Ghinea, care a spus că discursul despre valorile creștine ar fi perimat în politică.

Redăm mai jos postarea integrală a lui George Rîpă.


Corneliu Coposu a fost cel mai cunoscut creștin-democrat din România ultimilor 30 de ani. Sau 75, dacă vreți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

El este cel care în decembrie 1989 a reînființat Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat și l-a afiliat internaționalei creștin-democrate.

La exact 25 de ani de la moartea Seniorului, vine Cristian Ghinea și ne zice că „bla-ul ăsta cu valorile creștin democrate e vomitiv”.

Dacă Ghinea nu ar dormi în bocanci la Bruxelles, ar ști că majoritatea părinților fondatori ai Uniunii Europene erau creștin-democrați: Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Joseph Bech, Jean Monet, Robert Schuman, Altiero Spinelli.

Sigur Ghinea a mai auzit numele astea, că doar toate dau astăzi numele unor săli din Parlamentul European. Sau chiar a unor corpuri întregi de clădiri.

Eu chiar recunosc, e un mare act de curaj să vii în 2020 cu un mesaj politic identic cu cel al comuniștilor români din anii ’50 sau, dacă vreți, cu mesajul lui Ion Iliescu din 1990.

Și, dacă tot am amintit de comuniștii din anii ’50, zic să updatăm puțin sloganele vremii.

Până la urmă, „Ghinea, Pauker și cu Dej bagă spaima în burgheji” chiar nu sună deloc rău.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button