Marxism cultural

UPDATED: Radu Buzăianu despre cum „tupeul de borfaș” nu era motiv de anulare a concertului La Familia, dar susținerea familiei bărbat–femeie și a credinței este

Andrei Iosif, Stiripentruviata.ro, 21 noiembrie 2017 – După ce formația La Familia a publicat un manifest în care fac publică susținerea pentru familia bărbat–femeie, a credinței și a patriotismului, un club din Cluj a anulat concertul formației ce urma să se desfășoare acolo.

Între luările de poziție pe marginea acestor evenimente, jurnalistul Radu Buzăianu a ridicat o problemă care arată mai profund gravitatea anulării. Nu este vorba doar despre două păreri opuse, a clubului și a formației, ci este vorba și despre o ierarhie a valorilor pe care clubul a folosit-o când a decis organizarea, iar apoi anularea concertului. Practic, clubul nu avea nici o problemă cu promovarea unei culturi de „tupeu de borfaș”, dar a considerat că sunt un rău social valorile afirmate de formație în manifest.

Pe acest sistem de ierarhizare a valorilor, mai devreme sau mai târziu, se va ajunge la promovarea formațiilor care cântă doar despre relații extraconjugale, iar despre cele care cântă despre familie se va considera că reprezintă un pericol social.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sună a reeducare? Da, pentru că exact despre asta este vorba.

Iată postarea excepțională a lui Radu Buzăianu:

Pe scurt: La Familia publică un manifest de susținere a familiei. A ideii de familie cu bărbat și femeie. A ideii de credință în Dumnezeu. În sensul ăsta.

Pe lângă alte câteva întâmplări nefericite petrecute în doar câteva zile de atunci, iată reacția care-mi place cel mai mult: „Nu vrem să ne asociem imaginea cu sistemul lor de valori”.

E motivul pentru care un club a anulat concertul cu ei. Deci n-au avut o problemă cu „tupeu de borfaș”. Niciun brand nu s-a retras că sunt cei care cântau piese d-astea. Reacția a fost în urma valorilor de mai sus 🙂

Ba!! Nu vi se pare ceva spectaculos?


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button