adolescenţilibertate de conștiințăMarxism culturalteoria genului

„Pubertatea nu este o boală”: Moțiune pentru interzicerea administrării inhibitorilor de pubertate la copii adoptată de un consiliu regional din Italia

Consiliul regional al Friuli Venezia Giulia, regiune autonomă din nord-estul Italiei, a adoptat o moțiune adresată guvernului prin care cere interzicerea inhibitorilor de pubertate administrați copiilor cu disforie de gen. Potrivit moțiunii „pubertatea nu este o boală” și nu poate fi întârziată prin utilizarea medicamentelor și intervențiilor chirurgicale care produc efecte ireversibile. Moțiunea face referire la date vehiculate de Colegiul American al Pediatrilor care arată că 98% dintre copiii și adolescenții care se confruntă cu disforia de gen depășesc aceată problemă dacă sunt lăsați să treacă natural prin pubertate.

În moțiune se arată că nu „există dovezi concludent ale revenirii totale a fertilității după întreruperea tratamentului cu inhibitori”. Semnatarii moțiunii atrag atenția și asupra pericolului utilizării acestor medicamente pentru care nu există studii clinice privind posibilele efecte pe termen lung asupra dezvoltării fizice și cognitive ale adolescenților. Acestea pot aliena părți ale creierului răspunzătoare de definirea identității de gen, asupra căreia acționează și factorii educaționali și de mediu.

De asemenea, în moțiune se atrage atenția asupra pericolului medicamentelor care conțin triptorelin. Folosit ca inhibitor pentru pubertate, triptorelinul este versiunea sintetică a hormonului natural responsabil cu secreția de gonadotropină care contribuie la producerea ovulelor. Printre efectele secundare ale administrării triptorelinului la fete și femei se numără producerea în exces de ovule, chisturi ovariene, pierderea sarcinilor și menstruații grele și prelungite.

Semnatarii moțiunii spun că aceasta nu este „o poziție ideologică, ci reprezintă o propunere de bun-simț în interesul exclusiv al sănătății copiilor din Italia”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: lifesitenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button