Marxism cultural

George Rîpă, consultant politic: Rezultatul alegerilor din SUA îi permite lui Trump o nouă numire la Curtea Supremă

Deși democrații au câștigat majoritatea în Camera Reprezentanților, câștigarea Senatului de către republicani la alegerile parțiale din SUA îi va permite președintelui american să nominalizeze un nou judecător la Curtea Supremă SUA.

Aceasta poate însemna rescrierea în cheie conservatoare, pro-familie și pro-viață a politicilor publice din această țară, ceea ce va da tonul pentru restul lumii. Avortul la cerere fără motivație și până în ultima lună de sarcină, la fel ca și căsătoria homosexuală, au fost impuse în SUA prin decizii ale Curții Supreme.

George Rîpă, consultant politic, a trecut în revistă pe Facebook „scorul” numirilor de judecători la Curtea Supremă înregistrat de diverși președinți americani. El a scris:


Cel mai probabil, Donald Trump va avea onoarea de a numi în primul mandat 3 judecători la Curtea Supremă. TREI.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În două mandate, Clinton, Bush Jr și Obama au numit fiecare câte 2. Reagan a numit 4, tot în două mandate. Cei mai mulți judecători la Curtea Supremă a numit George Washington. 11. Al doilea record este la Franklin Roosevelt, 9, însă el a stat 3 mandate. Ultimul președinte care nu a făcut nicio nominalizare a fost Jimmy Carter.

Cea de-a treia nominalizare a președintelui Trump va trece fără probleme prin Senatul american în care republicanii și-au consolidat majoritatea în urmă cu două zile.

Discutăm de alegerile despre care voi ați citit în presă că au fost câștigate detașat de democrați și în care americanii au dat semnalul că s-au săturat de Trump bla bla bla.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button