Marxism cultural

FOTO, VIDEO. Solidaritate cu ziaristul arestat la Leeds. A expus abuzurile sexuale sistematice și motivate rasial comise de pakistanezi asupra a sute de adolescente britanice

Sâmbătă, 9 iunie 2018, mii de persoane au demonstrat la Londra, în Trafalgar Square (foto jos), cerând eliberarea lui Tommy Robinson, un jurnalist independent arestat pe 25 mai 2018 la Leeds. Alte proteste au avut loc la Haga, Melbourne și Tel Aviv, iar Asociația Jurnaliștilor Polonezi a anunțat că urmărește cazul. Peste 600.000 de oameni au semnat o petiție online pentru eliberarea lui. Circulă viral o memă cu chipul lui și un citat despre libertatea de expresie: „Dacă îi smulgi limba unui om, nu dovedești că a mințit, ci doar că ți-e teamă de ceea ce avea de spus”.

Robinson (foto sus, centru, de la un miting mai vechi) a fost arestat în timp ce făcea o transmisie în direct pe Facebook de la Tribunalul din Leeds, unde se judecă un proces în care 29 de musulmani sunt acuzați de abuz sexual și trafic de minore în scopuri sexuale. Unii sunt acuzați și că ținteau în mod special fetele britanice albe, cerându-se pentru ei o pedeapsă mai aspră, deoarece infracțiunile lor au fost motivate rasial.

În cazul celor 29 de inculpați, exista un ordin judecătoresc care interzicea relatările publice despre proces. La patru zile după arestarea lui Robinson, ordinul a fost contestat și invalidat în justiție de două publicații, dar aceasta nu a dus și la eliberarea ziaristului. Având în vedere că pușcăriile britanice sunt pline de musulmani, avocatul lui a cerut eliberarea imediată, prezentând instanței dovezi că viața sa este în pericol la închisoare.

Nu este prima dată când Robinson este arestat. Într-un interviu în care face dezvăluiri șocante, acordat cu două luni în urmă unei jurnaliste independente din SUA, el prevede că va mai fi arestat și că viața îi va fi pusă în pericol și povestește despre presiunile uriașe, inclusiv în justiție, la care a fost supus după ce a dezvăluit că autoritățile britanice nu au acționat eficient în combaterea infracțiunilor grave cu făptași musulmani. Robinson își dorește să creeze un canal de comunicare în masă independent și credibil, care să contrabalanseze tăcerea asurzitoare a presei de mainstream cu privire la aceste subiecte „incorecte” politic. Spre exemplu, presa nu îi numește niciodată pe acuzați „pakistanezi”, ci „persoane de origine asiatică” și nu scrie decât în treacăt, fără să explice ce înseamnă, despre faptul că sunt acuzați de „infracțiuni motivate rasial”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Procesul celor 29 de persoane de origine pakistaneză acuzate de abuzarea sexuală și traficarea în mod organizat de adolescente de origine britanică nu este un caz izolat. Începând din 2011, justiția engleză a instrumentat astfel de cazuri cărora le-au căzut victime sute de fete din nordul țării.

Conform unui raport recent realizat de doi autori de origine pakistaneză din Marea Britanie, 84% din abuzatorii sexuali condamnați și aflați în pușcăriile britanice sunt pakistanezi, deși comunitatea lor formează doar 7% din populația țării. Autorii au fost tulburați să constate că infracțiunile sexuale pe care aceștia le-au înfăptuit au fost motivate rasial. În timp ce respectau castitatea fetelor pakistaneze, care este garanția onoarei familiilor din această etnie, ei ținteau fetele britanice, pe care le percepeau drept disponibile pentru relații sexuale. Aceasta l-a determinat anul trecut pe prim-adjunctul procurorului general să ceară înăsprirea pedepselor acolo unde se poate dovedi motivația rasială a infracțiunilor.

VIDEO: Miting de solidaritate cu Tommy Robinson
Londra, Trafalgar Square, 10 iunie 2018

FOTO

Protestul pentru eliberarea lui Tommy Robinson s-a desfășurat pașnic, dar la finalul acestuia au existat altercații între câțiva demonstranți și poliție.

Surse:
https://www.facebook.com/hashtag/freetommy
https://www.change.org/p/theresa-may-mp-free-tommy-robinson

Protests outside court as 29 people are told they face trial for rape and exploitation of children


https://www.telegraph.co.uk/news/2017/08/11/asian-gangs-must-handed-longer-sentences-targeting-white-girls
https://www.telegraph.co.uk/news/2017/12/09/grooming-gangs-muslim-men-failed-integrate-british-society
https://youtu.be/WnQ3pmDjfkc

Foto: Joel Goodman, Amos Chapple Photography


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button