libertate de conștiință

Dr. Vasile Astărăstoae: „O femeie care decide să facă avort este într-o criză existențială”

O scurtă declarație video de la prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae:

„O femeie care decide să facă avort este într-o criză existențială. În acel moment ea are un motiv – pentru că altfel n-ar putea să învingă instinctul maternității”.

Profesorul a mai scris pe pagina personală de Facebook:

„A interzice prin lege avortul nu rezolvă problema avortului. Dimpotrivă. Și noi avem expierența dureroasă a criminalului decret 770/ 1968. A blama avortul, și implicit femeile care îl practică, este o cale simplă, grosieră și ineficentă. A informa cu privire la consecințele avortului și a susține moral, psihologic și material o viitoare mamă, care se gândește la avort, este o metodă prin care se poate diminua numărul acestora. Astfel, apărăm dreptul la viață al ființei nenăscute.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Declarația VIDEO aici:


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button