bioeticăMarxism cultural

Dr. Vasile Astărăstoae: Interzicerea pelerinajului la Sfânta Parascheva de la Iași discriminează creștinii, din moment ce orașul nu este în izolare

de Redacția Stiripentruviata.ro

Într-o postare făcută pe blogul său, dr. Vasile Astărăstoae din Iași, specialist în medicină legală, afirmă că interzicerea pelerinajului la sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iași este discriminatorie și nejustificată:

„Solicit să se explice care este motivul pentru care se interzice pelerinajul la Iași la Sfânta Parascheva cât timp nu există o decizie de izolare totală a acestui oraș. Cu argumente clare, științifice și legale, nu cu declarații de genul „există pericol de infectare în autocare” sau că „așa a hotărât unul din grupurile “ așa-zis strategice. La alegeri nu exista pericol de infectare în autocare? Măsura este discriminatorie, impusă de tot felul de progresiști neomarxiști și stigmatizează creștinii. Oare după parlamentarele din 6 decembrie Raed Arafat & co. se va ține de cuvânt și ne va interzice sărbatoarea Nașterii Domnului Nostru Iisus?”

Prof. Cătălin Raiu, expert OSCE în libertatea religioasă, a declarat marți că măsura de a interzice atingerea raclei cu moaște pentru pelerinii (rezidenți în Iași conform noilor reguli sanitare) este „o intruziune în viața liturgică a Bisericii, unde niciun regim democratic nu are căderea să intre sub nicio formă”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La Iași au început pregătirile pentru hramul Sfintei Parascheva, ale cărei moaște întregi și intacte se păstrează de sute de ani în acest oraș. Într-o serie de comunicate făcute publice în cursul săptămânii, reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor au anunțat că se continuă pregătirile pentru hram.

„Nu se poate ușor trece cu vederea mâhnirea celor care constată că au libertatea de a veni la Iași pentru orice alt motiv, mai puțin pentru a participa la pelerinajul prilejuit de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva”, a comunicat arhiepiscopia.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

4 Comments

  1. Statul are obligația de a proteja sanatateacsi viață tuturor cetățenilor săi în caz de risc pandemic,așa cum este acum…
    Criteriul de natură religioasă,cu toate interpretările la care se pretează,nu poate fi deasupra unui principiu constituțional cu o arie de valabilitate mult mai cuprinzătoare….

  2. Se procedează asa pentru ca românilor li s-a indus deja frica de amenzi și de toate cele, dar mai rau, romanii au slabit rau de tot in crdeinta si pe cei mai multi nu-i interesaeaza de cei care mai vor sa-si manifeste dragostea de Dumnezeu di de sfintii Lui, rugatori fierbinti pentru noi. Vorba acelei doamne care a luat atitudine: Ce vor putea face daca vom merge 3 milioane de români la Iași la hramul Sf. Cuv. Paraschiva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button