de la cititoriMarxism culturalteoria genului

Este adevărat că salariile femeilor angajate la BBC vor crește după ce una a demisionat în semn de protest față de diferența de salariu dintre femei și bărbați din această instituție?

Publicăm mai jos o opinie primită de la un cititor pe adresa de email stiripentruviata@gmail.com.

Radio Erevan, emisiunea „Răspundem ascultătorilor”. Întrebare de la un ascultător: „Este adevărat că salariile femeilor de la BBC vor crește după ce una dintre ele a demisionat în semn de protest că femeile din această instituție sunt plătite mai puțin decât bărbații?”

Răspuns: „Este adevărat, numai că salariile nu au crescut, ci au scăzut. Și nu cele ale femeilor, ci cele ale bărbaților”.

Cititorii mai vârstnici poate își mai amintesc bancurile cu Radio Erevan care circulau în timpul comunismului. Unul dintre ele ar putea fi reînviat azi, în alt context, dar în același duh: The New York Times informează că o jurnalistă de la BBC și-a dat demisia în semn de protest față de diferența de salarizare dintre femei și bărbați din această companie. Situația a determinat compania să negocieze scăderea salariilor unor jurnaliști proeminenți de sex bărbătesc. Urmează publicarea unui audit intern referitor la salarizarea pe sexe în companie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button