castitate

De ce am așteptat pâna la căsătorie pentru a face sex

Alexander
de Dustin Siggins, LifeSiteNews, 1 mai 2014

Megan Alexander, corespondenta emisiunii TV Inside Edition a televiziunii americane CBS, a decis să dezvăluie câteva lucruri din viața ei personală, vorbind despre cum a luat decizia de a fi abstinentă sexual până la căsătorie.

Ea a declarat pentru Fox News că dorește să ofere „o viziune alternativă asupra sexului, într-o lume în care sexul înainte de căsătorie este privit drept ceva de așteptat”. Ea a pus că „este în regulă ca oamenii să aștepte (să facă sex) dacă vor aceasta”.

Decizia ei contrastează cu desele escapade sexuale publice ale celor din industria showbiz-ului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Nu cred că este atât de ieșit din comun, în America sau în întreaga lume, în viața de zi cu zi, să te abții de la sex până la căsătorie”, a mai spus ea, „dar în industria de divertisment este desigur nepopular”.

Alexander, care lucrează la Inside Edition încă din 2007, s-a măritat cu soțul ei Brian Cournoyer în 2008. Ea a spus că au stabilit limite pentru relația lor de prietenie, ceea ce a ajutat-o să-și păstreze fecioria până în ziua nunții.

Opiniile ei asupra abstinentei au ieșit la lumina după ce a scris pentru revista pe WHOAwomen la rubrica „De ce căsătoria încă contează”. În ea, Alexander spune despre tinerii moderni: „trăim pentru noi înșine, nu unul pentru celălalt, și ne mirăm de ce sunt atâtea casnicii destrămate și atâtea vieți distruse în cultura noastră”.

De asemenea, ea a scris că menținându-se ocupată, stabilindu-și obiectivele și având un prieten care i-a împărtășit punctele de vedere asupra castității au ajutat-o într-adevăr.

În timp ce Cournoyer nu a fost virgin atunci când au început să se întâlnească, el a căutat de bunăvoie „o a doua virginitate” cu Alexander.

„Brian și eu încă participăm la clasa căsătoriei la școala duminicala de la biserică și luăm legătura cu un consilier marital sau cu un pastor. Așa cum mergi la medic o dată pe an pentru a te asigura că ești sănătos, căsnicia ta are nevoie de un „consult” din când în când”, a spus ea.

Pe lângă sfatul ce l-a dat tinerilor de a nu se uita la Hollywood pentru vreun sfat asupra căsătoriei, Alexander a adăugat ca lucrurile nu au fost tocmai perfecte în noaptea nunții. „Am pus prea multă presiune pe noi înșine pentru a ține seama de toate aspectele sexuale ale căsătoriei noastre”. Ea povestește că soțul ei a spus în luna de miere: „ei bine, dragă, avem tot restul vieții la dispoziție să lucrăm asupra aspectului sexual”, parte a comunicării pe care ea o numește „esențială”.

Alexander subliniază, de asemenea, cât este de important ca un cuplu căsătorit „să fie o echipă”, sprijinindu-și unul altuia obiectivele. Pentru oamenii necăsătoriți ea a scris că „nu este niciodată prea devreme să vă pregătiți pentru viitoarea căsătorie. Prețuiți-vă voi înșine și tratați-vă corpurile ca pe niște temple”.

Pe femei ea le sfătuiește să joace „greu de obținut”. „Acoperiți-vă rotunjimile și lăsați băieții să vă cunoască în primul rând mintea și sufletul”.

Bărbaților le spune „Vă încurajez să căutați o parteneră care crede în visele voastre și vă va sprijini în toate domeniile din viața voastră. Priviți dincolo de fizic către cineva care vă va fi cel mai bun prieten și cel mai mare suporter”.

„Când lucrurile merg rău, vrei o fată care să te prindă de mână și să îngenuncheze lângă pat alături de tine”, a scris Alexander.

Traducere: Brândușa Oancea


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button