familie

Dan Uncu, jurnalist: „Eu, unul, DA la Referendum!”

de Daniel Uncu, Facebook
 1. Acest Referendum pro-familie nu este al lui Dragnea și nici al PSD, ci al celor 3.000.000 de semnatari. Sau, altfel spus, infractorul Dragnea nu va avea absolut nimic de câștigat de pe urma lui, în condițiile în care a fost deja condamnat în primă instanța, cu executare;
 2. Acest Referendum nu se referă la și, deci, nu rezolvă în nici un fel problema divorțurilor în cadrul familiilor heterosexuale așa cum nu rezolva în vreun fel nici problema despărțirilor cuplurilor homosexuale, transsexuale, fluidsexuale, etc. Ca atare, nu intervine nici asupra realității existenței familiilor monoparentale. Nu despre asta este vorba, căci familia monoparentală provine tot din existența la un moment dat a unui act de iubire sau doar act sexual în urma căruia s-a născut un copil. Ceea ce, în cazul cuplurilor homosexuale, nu este posibil, decât prin inseminare artificală sau prin apelul la sexul opus – adică, tot prin apelul la pârghii procreative de natură…heterosexuală;
 3. Acest Referendum nu se referă la găsirea unei soluții pentru revenirea în țară a părinților care și-au lăsat acasă copiii, pentru a pleca să muncească în străinătate, de bine ce le-a fost in România. Nicidecum.
 4. Acest referendum nu își propune să rezolve nici problema violenței domestice îndreptate împotriva femeilor din familiile heterosexuale, așa cum nu se referă nici la violența din cuplurile homosexuale, transsexuale, fluidsexuale (gender fluid), etc. Nu.
 5. Acest referendum nu se referă la moralitatea membrilor familiilor tradiționale și nu supune pronunțării publice un eventual format de judecată etică a relațiilor de familie.
 6. Acest Referendum se referă mai degrabă la introducerea în Constituție a unei definiții care să diminueze sau măcar să amâne pericolul transformării desenului social în materia familiei, în sensul evitării prăbușirii natalității, situată oricum la un nivel dezastruos, din motive economice evidente. Căci familiile homosexuale, nu pot avea copii, nu?

De ce în Constitutuie? Pentru că în corpul oricăui alt tip de lege, o prevedere care să stabilească natura heterosexuală a familiei poate fi prea ușor modificată de apologeții relativismului sexual neomarxist.

 1. Acest Referendum este extrem de important, deoarece experiența legalizării căsătoriei pentru cuplurile de același sex în Europa și America de Nord arată că o astfel de legalizare are efecte negative asupra căsătoriei reale și asupra familiilor.

La finele anului 2013, un pachet de dovezi în speță a fost prezentat comisiei de resort a Camerei Comunelor din Parlamentul Britanic, care examina un proiect de lege privind căsătoria homosexuală. Argumentele contra legiferării în cauză au fost aduse de către dr. Patricia Morgan, cercetător britanic în domeniul politicii de familie, în numele Societății pentru Protecția Copilului Nenăscut (SPUC). Pe baza cercetărilor și a datelor culese din Suedia, Norvegia, Danemarca, Olanda, Spania, Canada și SUA, dr. Morgan a concluzionat că:

 • pe măsură ce căsătoria este redefinită pentru a se potrivi cuplurilor de același sex, aceasta întărește ideea că actul marital este irelevant pentru logica parentală si pentru existenta părinților;
 • căsătoria de același sex duce la banalizarea/desuetudinea uniunilor heterosexuale și la creșterea ratei divorțurilor și a separării părinților;
 • in nici o țară analizată, nu s-a putut stabili o legătură de cauzalitate, care să susțină ideea că mariajul între persoane de același sex ar preveni declinul marital in general;
 • în procesul de impunere în viața publică a trecerii la căsătoria între persoane de același sex, s-a constatat în toate tările analizate că relațiile de sex opus sunt supuse unei presiuni sociale extrem de mari, în sensul conformării acestora normelor homosexuale, nu invers.

Concluziile studiului au fost următoarele:

 • căsătoria de același sex nu are elemente de bază ale unei căsnicii adevărate, in sensul ca anuleaza diferența sexuală complementară dintre soți necesară pentru procreare și creșterea sănătoasă a copiilor;
 • căsătoria de același sex reprezintă o încercare de a redefini căsătoria, subminând astfel căsătoria insasi. Această subminare diminuează protecția copiilor nascuti si nenăscuți, pe care o oferă căsnicia adevărată.
 1. Legea canadiană privind căsătoria homosexuală, asa numita Bill C-38, a inclus o prevedere care șterge din legislatie termenul de „părinte natural” și il înlocuieste în întregime cu notiunea de „părinte legal”, neutru din punct de vedere al genului în legislația federală.

Acum toți copiii au doar „părinți legali”, așa cum sunt definiți de stat. De fapt, căsătoria între persoane de același sex nu numai că ii privează pe copii de propriile lor drepturi in relatia cu părinții naturali, ci confera statului canadian puterea de a depăși autonomia părinților biologici in materia cresterii si educarii copiilor, ceea ce înseamnă că drepturile părintești sunt uzurpate de guvern;

 1. Legarea Referendumului de propaganda putiniană panslavistă și panortodoxista este ineptă, în ceea ce mă privește. Putin – un individ penal, un autocrat, care are pe conștiință zeci de jurnaliști asasinați, printre alții – a arestat, prin trompeta Dughin&Co. discursul creștin-ortodox. La fel cum a făcut PSD. Asta nu înseamnă că morala creștină este demnă de repudiat din această cauză; de repudiat este stânga comunistoidă pesedistă, la fel ca și gașca de la Kremlin și acoliții ei dughiniști care se insinuează în România și in întreaga Europă;
 2. Referendumul ne invită să participăm la validarea sau invalidarea unei propuneri de modificare constituțională, promovată de 3.000.000 de români. Atât.

Din considerentele de mai sus și din multe altele, care au legătură profundă cu afinitățile mele de Dreapta conservatoare, afinități pe care le-am făcut publice de-a lungul anilor, voi vota DA la Referendumul din 7 Octombrie, în sensul modificării Constituției, așa cum am mai spus!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Consider subiectul „Referendum”, deocamdată, închis!

Dan Uncu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button