familie

Dep. Diana Tușa: Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, trimisă întâi la Birourile Permanente Reunite, pentru a evita eventuale contestări ulterioare la CCR

17498688_772035049621887_5301235105730967015_n
Dep. Diana Tușa la Marșul pentru Viață 2017 de la București

Deputatul Diana Tușa (PSD) a postat în data de 28 martie 2017 următoarea precizare pe pagina personală de Facebook:

Văd că circulă pe net tot felul de teorii în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în plenul Camerei Deputaților referitor la inițiativa de #revizuire a Constituției.
Ca de obicei, #adevărul este mult mai simplu:
Inițiativa legislativă a fost depusă la Senat, iar plenul acestuia, în mod inexplicabil, a decis ca propunerea să fie transmisă Camerei Deputaților, în calitate de primă Cameră.
Însă NU există niciun argument legal sau constituțional care să consfințească calitatea Camerei Deputaților de primă Cameră.
Prin urmare, pentru a nu exista riscul unei eventuale contestări ulterioare la #CCR, cel mai corect este ca această chestiune să fie discutată în cadrul Birourilor Permanente Reunite, care să tranșeze conflictul de competențe dintre cele două Camere.
Acesta a fost motivul pentru care s-a solicitat în plenul Camerei Deputaților scoaterea de pe lista de vot final și retrimiterea către Birourile Permanente Reunite.

 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button