familie

Maria Smicală a fost dusă într-un centru pentru adolescenți cu probleme neurologice și de sănătate mentală

de Redacția Stiripentruviata.ro

Camelia Smicală a anunțat pe Facebook unde a fost dusă Maria Smicală: la centrul Attendo Wihtori din localitatea Savonlinna, situată la peste 360 de kilometri distanță de orașul Tampere, în care locuiește mama ei. Mama ei, deși are custodia fetei prin decizie judecătorească, nu a fost consultată cu privire la decizie.

Centrul este unul pentru adolescenți cu dizabilități severe și probleme mentale. Iată ce scrie pe site-ul lor:

„Attendo Wihtori oferă îngrijiri instituționale specializate pentru adolescenți cu vârste între 12 și 17 ani care au nevoie de plasament de reabilitare în perioade de criză. Ariile de expertiză ale Attendo Wihtori includ competență psihiatrică pentru copil și adolescent și asistență neuropsihiatrică și pentru dizabilități.”

Pagina de Facebook Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei anunță că Mihai este închis în cu totul alt centru și comentează:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Așadar, asistăm la un set de decizii și măsuri aplicate cu bună știință – indiferent de impactul devastator, cu urmări cel mai probabil pe viață asupra copiilor – toate gândite nu numai în contradicție cu nevoile, capacitățile și interesele lor, cât mai ales cu scopul evident de a asigura suspendarea relațiilor între frați și blocarea oricărei posibilități de reîntregire a familiei Smicală.”

Este evident că acest loc este unul în care copilei i se va aplica un „tratament de corecție” și va fi tratată ca toți ceilalți „pacienți”. Se va transforma și ea într-un „pacient” asemenea acestora?


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

4 Comments

  1. Este strigător la cer ceea ce se întâmplă cu acești copii ! Este o afacere murdară protejată de lege unde copiii noștri sunt înghiți de acest sistem corupt și odios ! Este strigător la cer cum o Europă întreagă și mai ales țara noastră stau nepăsători și privesc neputincioși la felul în care aceste instituții cu caracter nazist distrug copiii și familiile acestora ! Și mai rău decât acest lucru este felul în care noi toţi tolerăm aceste lucruri ! O afacere murdară în care indirect sunt implicați și mai marii noștri, aleșii noștri , și care nu mișcă un deget pentru a-i salva pe acești copii ! Până când o să mai stăm așa nepăsători și privim cum o țară ca Finlanda , Norvegia sau Danemarca ne fură copiii și le distrug familiile ?

  2. INUMAN SA FIE PEDEPSITI COPII NEVINOVATI SI PT VINA NIMANUI, AM INTELES CA PNL A LUAT ATITUDINE !!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button