familie

21 mai 2017: Demonstrații la București, Timișoara, Cluj Napoca, Brașov, Iași și Constanța pentru returnarea copiilor Cameliei Smicală răpiți abuziv de statul finlandez

smicala-demonstratii

Duminică, 21 Mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, începând cu orele 13.00, au loc în mai multe orașe din țară demonstrații de solidaritate cu toate familiile de români de peste graniță ai căror copii au fost luați abuziv de autoritățile din țările de reședință.

În București are loc o adunare publică pentru susținerea dnei dr. Camelia Smicală în fața autorităților române și finlandeze.

Manifestația de solidaritate cu dr. Camelia Smicală și copiii dânsei, Mihai și Maria, este autorizată și începe în fața Ambasadei Finlandei din București și se încheie la MAE, unde se va înmâna un protest oficial.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Participanții sunt îndemnați, dacă pot, să vină în costume naționale și cu drapelul național tricolor. Cel mai important însă, este să vină!

Cei doi copii ai medicului Camelia Smicală, Maria, de 10 ani, și Mihai, de 11 ani, au fost răpiți de statul finlandez și de un an sunt separați în centre de plasament diferite.

Nici Ambasada României în Finlanda nu are acces – măcar telefonic – la cei doi copii, cetățeni români.

Finlanda are obligația să respecte toate drepturile unor cetățeni europeni!

Alte demonstrații au loc la Timișoara – pe treptele Catedralei, Cluj Napoca – Piața Avram Iancu, Brașov – Piața Sfatului, Iași – Piața Unirii, Constanța – Prefectură.

George Alexander, românul care a fost director de grădiniță în Norvegia și apoi s-a întors în țara natală dezgustat de abuzurile exercitate de sistemul norvegian de protecția copilului asupra familiilor, a expus astfel scopul protestelor de duminică:

  1. Eliberarea imediată și necondiționată a copiilor Smicală din casele de copii din Finlanda și repatrierea lor. Acțiune FERMĂ a statului român!
  2. Ajutor ferm din partea statului român în toate instituțiile internaționale pentru redobândirea celorlalți copii români, preluați abuziv de către autoritățile din diferite state (copiii românilor Racolță-Barbu, Andreea Brădeanu, Hermina Gheorghe, Dina Stelică etc).
  3. Ajutor ferm din partea statului român și stoparea imediată a executărilor silite a mamelor care se refugiază în propria țară din cauza abuzurilor comise împotriva lor în alte țări, și li se iau copiii!

Clic aici pentru mai multe articole despre cazul Smicală

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button