viaţa de familie

Cuvinte de dragoste către tineri (3)

Natură statică cu mere – Horia Bernea 
Ca tânăr, cum ne dăm seama că persoana de lângă noi este potrivită pentru a ne petrece tot restul vieții alături de ea?
Lucrurile acestea se simt, dacă se explică este greu, ele se simt. Dacă te rogi, nu se poate ca Dumnezeu să nu te lumineze. Trebuie să te rogi. Și ți se întâmplă ceva. Dar Dumnezeu nu comunică așa cu tine, deodată, nu suntem noi vrednici de asta, Dumnezeu comunică prin diverse întâmplări. De exemplu, te duci să iei o hotărâre. Pierzi trenul și nu mai ajungi. Dar pentru asta trebuie să fi făcut multă rugăciune și să fi avut multă sinceritate în inimă, Dumnezeu privește în sinceritatea inimii.
Un exemplu: Un băiat care n-avea părinți mi-a zis: „Părinte, vreau să mă căsătoresc cu fata asta!” „Ai studiat bine?” „Părinte, este o fată bună, cutare, cutare.” Ne-am dus acolo, ne-a primit bine și ne-a întrebat: „Ce serviți?” Eu am zis că lapte. „Lapte? Ce fel de lapte?” „Dacă aveți, lapte acru, bătut.” „Avem, părinte!” Mi-a dat lapte și băiatul acesta, nu știu cum i s-a părut lui chestia cu laptele, a cerut și el tot lapte. Când a băut, ce și-o fi închipuit, că a râs în cană și ne-a stropit pe toți și nu s-a mai făcut nimic. După aceea, au trecut anii și fata s-a căsătorit cu altcineva și a mers foarte prost căsnicia, avea un caracter altfel decât îl afișa. Și asta, după 3-4 ani de când s-a întâmplat lucrul acela (eu cred că a fost o întâmplare pusă la punct de Dumnezeu), că dacă nu era, el s-ar fi căsătorit cu ea.
Eu cred că Dumnezeu le așează și altfel, numai că trebuie să lăsăm puțin și Lui. Noi am luat totul, noi facem planul, noi știm câte murături să punem toamna, câte caiete trebuie la copil, ce bani ne mai rămân. Dacă noi facem planurile așa, Dumnezeu nu mai are nimic de făcut și atunci ne lasă pe noi singuri, că ne descurcăm. Și singuri nu ne descurcăm, trebuie lăsat ceva și la mila lui Dumnezeu.
Fragment din Soțul ideal, Soția ideală
Părintele Nicolae Tănase
Editura Anastasis

 

Cartea se poate cumpăra on-line de aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button